top of page
  • Writer's pictureHenna

Kosmetiikkaa edullisesti

Vallitseva aika pakottaa monet miettimään omia kulutuskäyttäytymisiään yleisesti hintojen noustessa. Ulkonäkö voi olla monelle pihistyksen kohde - mutta tarvitseeko sen olla? Myös edullisia vaihtoehtoja löytyy niille, jotka haluavat ylläpitää ulkonäköään ja käyttää säännöllisesti kosmetiikkaa.


Panosta yhteen hoitovoiteeseen

Iho ei välttämättä tarvitse erikseen päivä- ja yövoidetta. Vaikka toki ihalteellisintahan se olisi niin, sillä laadukas päivävoide yleensä sisältää myös kevyen uv-suojan, kun taas yövoide sisältää paljon ravitsevia ainesosia. Jos kuitenkin kauneus ja kosmetiikka on pihistyslistalla, katse kannattaa kääntää yhteen tuotteeseen, joka sopii iholle vuorokauden ympäri. Myös silmänympärysvoiteen voi tarvittaessa korvata hoitovoiteella, ottaen huomioon kuitenkin sen, että liian paksu tai paljon anti-age tehoaineita sisältävä voide voi aiheuttaa


silmänympärysiholla ikävää ei toivottua turvotusta.


Pitkitä kampaamokäyntien väliä edullisilla sävytteillä

Ammattitaitoisella kampaajalla käyntiä ei korvaa tietenkään mikään, mutta silloin kun säästökohteena on hiukset, kokeile pitkittää värjäysväliä kaupasta saatavilla sävytteillä.

Esimerkiksi alle 10 euroa maksavat Biozell hoitosävytteet tuovat hiuksillesi loistavan kiillon takaisin samalla sävyttäen hiuksiisi valitun sävyn.

Jos taas pelkkä sävyte ei riitä muuttamaan hiusten ulkonäköä, turvallinen vaihtoehto lienee myös Four Reasonsin kestosävytteet, jotka ovat ammoniakittomia ja hajusteettomia ja ne on suunniteltu kampaajilta kotivärjääjille. Jos taas et uskalla kokeilla DIY-menetelmällä hiuksien sävyttämistä, voit kysyä myös kampaajalta, josko värjäyskertojen välissä tehtäisiinkin vain sävytys, joka kuitenkin tuo hiuksiin uuden raikkaan lookin.DIY jalkakylpypommit

Sähkön hinta on nyt korkealla, joten silloin kun sähkösauna lämmitetään, kannattaa siitä hetkestä ottaa kaikki ilo irti, myös kauneudenhoidon suhteen. Virkistävät jalkakylvyt jälkilämmöllä on siihen oiva vaihtoehto. Jalkakylpyveden joukkoon laitettavan tuotteen ei tarvitse olla kalleimmasta päästä, sillä tärkeintä on, että lämmin kylpy rentouttaa ja virkistää väsyneitä jalkoja ja tekee niistä pehmeät sekä raikkaan tuoksuiset. Edullisimmillaan ainesosat löytyvät keittiöstä: mielekkään tuoksuista teetä, öljyä, vettä, soodaa sekä esimerkiksi hävikkisitruunan tai appelsiinin kuoret. Jalkakylpypommit voi muotoilla esimerkiksi jääpalamuotteihin.


Bongaa hygienia- ihonhoito- ja meikkituotteet hävikkiverkkokaupoista

Ruoan hävikkiverkkokaupat ovat nostaneet suosiotansa viime vuosina rajusti, mutta olethan huomannut, että usein näistä verkkokaupoista löytää myö


s kosmetiikkatuotteita. Usein näissä tuotteissa on päiväys lähestymässä, mutta kosmetiikan suhteen päivämäärien noudattaminen ei ole ihan niin tarkkaa kuin esimerkiksi ruuan kanssa. Pilaantunutta kosmetiikkaa ei tule käyttää iholle, mutta usein jo eltaantunut tuoksu ja värikin kertovat voiko tuotetta käyttää. Hävikkiverkkokaupoissa on usein myynnissä myös edullisia jättipakkauksia tutuista tuotteista.


Cossa on kosmetiikan hävikkiverkkokauppa, jonka tavoite on luoda kosmetiikka-alalle uusia, kestävää kehitystä tukevia toimintamalleja. Valikoiman tuotteet ovat Suomessa toimivien kosmetiikan maahantuojien valikoimasta poistuneita eriä. Ostamalla Cossalta voit siis säästää sekä luontoa että lompakkoa.
1 meikkituote - 2 käyttötarkoitusta

Meikeissä on helppo pihistää, kun ensin panostaa niihin tiettyihin helmiin, joista saa tarvittaessa useamman tarkoitukseen sopivan tuotteen.


Esimerkiksi monipuolisia poskipunastickejä voi monesti käyttää myös luomille, sekä huulille tuomaan kevyttä sävyä. Poskipunapuikosta saa siis 3in1 tuotteen. Rahan lisäksi se säästää myös tilaa meikkipussista esimerkiksi matkustaessa.

Myös highlighteria voi hyvin käyttää tuomaan luomille kimallusta - tai toisinpäin, esimerkiksi shampanjan väristä shimmer-luomiväriä voi hyvin käyttää myös poskilla.

Voit suosia myös 3in1 BB-voiteita, varsinkin kesäaikaan, sillä niissä on monesti yhdistettynä hoitovoide+meikkivoide+aurinkovoide.


Ikuisuuden kestävät palashampoot ja saippuatJos et vielä ole kokeillut palashampoota tai esimerkiksi Luonkosin puhdistuskakkuja - tee se viimeistään nyt! Palamaiset kosmetiikkatuotteet ovat yleensä vedettömiä ja näin ne säilyvät hyvin sekä ovat todella riittoisia. Jos esimerkiksi Luonkosin hinnat eivät sovi juuri nyt kukkarollesi, kannattaa kurkistaa myös https://luonkos.fi/collections/2-laatu-kasvojen-puhdistuskakut-ja-oheistuotteet linkin tuotteet, sillä Luonkos myy omilla sivuillaan 2-laatuisia tuotteita, jotka ovat täysin käyttökelpoisia, mutta niissä saattaa olla kosmeettisiä virheitä, lohkeamia tai epätasaisuuksia koostumuksessa.


10 käyttötavan öljyt

Öljyt ovat ihonhoidossa loistavia tuotteita siksi, että ne sopivat usein moneen eri käyttötarkoitukseen. Kun valitset seuraavaksi kosmetiikkatuotteeksesi monikäyttöisen öljyn, voit sipaista sitä kasvojen lisäksi kynsinauhoille, hoitoaineen joukkoon tai suoraan kuiville hiusten latvoille. Öljyt käyvät hyvin myös vaikkapa sokerin kan


ssa yhdistettynä huulikuorinnaksi tai suihkun jälkeen kuivien kantapäiden hoitoon. Tuoksuvia öljyjä voi sipaista myös hieman ranteiden sivuille tai korvan taakse hajuveden tavoin. Öljyllä pyörittelemällä lähtee myös hyvin vedenkestävä silmämeikki ja siksi sitä kannattaakin hyödyntä ihon puhdistuksessa. Neutraaleja ja tuoksuttomia öljyjä voi mahdollisesti käyttää myös intiimialueen kosteuttamiseen.


Viemäriin valuva puhdistustuote

Kasvojen puhdistus on tärkeä ihonhoitorutiini, mutta viemäriin valuvasta puhdistustuotteesta on kuitenkin turha maksaa maltaita. Puhdistustuotteen tulee olla tarpeeksi hellävarainen iholle, mutta muuten puhdistustuote ei ehdi vaikuttaa iholla niin kauaa että sen hoitavuudella olisi suurta merkitystä iholle. Vinkkinä ei ole puhdistustuotteen poisjättäminen, vaan sellaisen puhdistustuotteen etsiminen, joka sopii omalle ihotyypille, eikä rasita l


ompakkoa liikaa.


Joulun jälkeiset alennusmyynnit

Usein joulun jälkeen kaupat myy alennuksella menneen joulukauden lahjapaketteja. Näissä saattaa olla hyviä tarjouksia esimerkiksi hajuvesien ja vartalon hoitotuotteiden osalta. Myös kosmetiikkajoulukalentereita metsästäville voi käydä hyvä tuuri jo joulukuun alkupuolella, kun kalenterin luukkujen avaaminen on virallisesti jo alkanut.


Mistä maksat kosmetiikassa?

Kosmetiikka-ala on erittäin kilpailtua ja siksi markkinoinnilla on suuri vaikutus siihen miten tuote menestyy. Aina välttämättä kallis luksustuote ei ole hoidollisesti paras, sillä hyviä raaka-aineita voi löytyä yksinkertaisemmista ja edullisemmistakin kosmetiikkatuotteista. Silloin kun kukkaron nyörit eivät anna periksi luksuskosmetiikalle, mieti aidosti mitä ihosi kaipaa juuri nyt? Mitä se tarvitsee ja mistä voidaan toistaiseksi luopua? Onko seerumi esimerkiksi tällä hetkellä pakollinen tuote vaikka mainoksissa pyöriikin jokin purkki jota olet ihai


llut? Myös ihon ylihoitaminen usein aiheuttaa iho-ongelmia, joten pysähdy miettimään, mitkä ovat 2 tai 3 Must have tuotetta, joihin tällä hetkellä panostat. Kosmetiikkaliikkeissä voit kysyä myyjältä apua myös esimerkiksi edullisemman vaihtoehdon etsimiseen luottotuotteellesi. Monesti esimerkiksi huulipunista, kulmakynistä ja luomiväreistä löytyy samantyylisiä sävyjä monessa eri hintaluokassa.


Hyödynnä alekoodit

Tämä vinkki voi kuulostaa itsestäänselvältä, mutta esimerkiksi messujen ja muiden teemapäivien aikana voi jaossa olla hyviäkin alennuksia, joita kannattaa seurata. Jos havittelet jatkuvassa käytössäsi olevaa tuotetta, pohdi, olisiko kerralla järkevämpi ostaa isompi erä silloin, kun siihen on alennuskoodi saatavilla. Vaikka lasku on siinä hetkessä isompi, voi säästö olla pitkällä tähtäimellä suurikin. Alennuskoodeja voi bongata esimerkiksi yritysten uutiskirjeistä, somevaikuttajien yhteistyöpostauksista tai esimerkiksi kauneusmessuilta.0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page