top of page
  • Writer's pictureHenna

I Love Me-messut 2022

Vuoden odotetuin kosmetiikkaan, kauneuteen ja hyvinvointiin keskittyvä tapahtuma on nyt takanapäin ja somesta onkin saanut jo koko viikonlopun ajan lukea kosmetiikkaintoilijoiden messuvinkkejä.
Kuten aikaisempienkin vuosien tapaan, tänäkin vuonna messuilla oli paljon muotiin, koruihin, terveystuotteisiin, asusteisiin, kosmetiikkaan ja hyvinvointiin liittyviä yrityksiä esillä. Odotin messuilta paljon, sillä myönnän, että olin hieman tipahtanut kärryiltä tämän hetken kosmetiikkatrendeissä. Tämä liittynee todennäköisesti siihen, että olen viimeisen vuoden ajan puuhastellut niin paljon apteekkikosmetiikan parissa, että kaikki muu on melkeinpä jäänyt. Suunnittelen kuitenkin ensi vuodelle paljon uutta ja siksi halusin päästä hypistelemään tämän vuoden messuille erityisesti ihonhoitoon suunnattuja tuotteita.
Flow cosmetics & KORENTO

Itselleni jäi erityisesti mieleen Flow:n messupiste, sillä siellä oli ihana pinkki seinä ja selkeästi testerit esillä. Kauniit Korennon meikkipakkaukset oli raikkaasti esillä lasihyllyssä ja niitä jäinkin pitkäksi aikaa tutkimaan. Flow:n pisteellä oli myös hyvät alennukset, mutta koska tällä hetkellä melko harvoin ostan kosmetiikkaa itse (blogin ja työn kautta saatavien tuotteiden takia) jäi tänäkin vuonna purkkien tutkiminen vain haaveilun tasolle. Erityisesti kiinnostuin Korennon Rose Quartz Highlighteristä, joka oli siis pienessä 5ml purkissa oleva voidemainen highlighter. Tuotteessa oli aivan ihana, ruusukulta/shampanjamainen sävy ja mielestäni se oli sellainen, joka sopii varmaankin hyvin jokaiselle ihosävylle. Kokeilin tätä kasvoille ja kädelle Flow:n pisteellä ja pysähdyinkin kerran vielä myöhemmin ihastelemaan lopputulosta jonkin messukojun peilistä myöhemmin. Mulla on aikaisemmin ollut vuosia käytössä Flow Cosmeticsin mineraalimeikkipuuteri sävyssä Baby Face (tosi vaalea sävy, joka ei ehkä tämän hetken ihonsävyyn enää sopisi) ja olikin kiva huomata, että Korennon puolelta oli valittavissa vaikka mitä sävyvaihtoehtoja. Puutereissa oli myös joko heleyttävä mineraalimeikkipohja kuivalle iholle tai mattamainen mineraalimeikkipohja sekaiholle ja rasvoittuvalle iholle. Korennon meikeistä ihastelin myös voidemaista meikkipohjaa, jossa koostumus oli ihanan paksu ja peittävä. Sain neuvoksi, että tuo meikkipohja olisi hyvä levittää käsin, sillä tuote kuulemaa käyttäytyy parhaiten käsien lämmössä. Flown tuotteita haluan lisätä ehdottomasti jossain vaiheessa päivittäiseen ihonhoito- ja meikkirutiiniin!


Syy miksi suuntasin kahtena päivänä messuille, oli se, että en perjantaina ehtinytkään Ampun ja Vihreän ilon luonnonkosmetiikan työpajaan. Olen ollut ennenkin Ampun kosmetiikkakurssilla ja pakko sanoa, että kosmetiikan valmistamisesta DIY-meiningillä on tullut ihan mun lempiharrastukseni! Siksi se jäikin niin paljon harmittamaan, sillä tunnen olevani melko hyvin elementissäni lukiessani raaka-aineiden mittauksia ja pohtiessani voiteen tai kasvoveden sisältöä. Kiiruhdin sunnuntaina siis suoraan Ampun ja Vihreän ilon messupisteelle ilmoittautumaan työpajaan ja jollain ihmeen tuurilla sainkin juuri viimeisen vapaana olevan paikan työpajasta. Työpajassa valmistimme pienet suihkittavat kasvovedet itsellemme. Itse valitsin kasvoveden pohjaksi Ruusu-Kamomilla yhdistelmän, jonka jälkeen tuotteeseen lisättiin niasiiniamidia, aloe veraa, glyseriiniä sekä tietysti vähän säilöntäainetta. Koska kasvovesi on parhain levittää iholle suihkien, meidänkin pienissä kasvovesipulloissa oli pumppumekanismi suihkeelle. Ampun kursseihin voit tutustua tästä linkistä. Ja Vihreän ilon kursseihin voit tutustua tästä linkistä.


Verkostoituminen messuilla

Mulla oli jotenkin todella kiitollinen olo messujen jälkeen senkin takia, että pääsin tutustumaan paljon uusiin tyyppeihin, sekä näin ihan sattumalta paljon vanhoja tuttuja. Oikeat ihmiset olivat siis liikkeellä, sillä perjantai meni melkein kokonaan vain jutellessa. Pääsin myös tutustumaan uusiin mahdollisiin yhteistyökumppaneihin sekä näkemään ihmiset yritysten takaa.


Twistben messupiste

Kaikista eniten messuihin oli kuitenkin varmaan panostanut Twistbe, sillä heidän messupisteen tunnisti jo kaukaa suurista laventelin värisistä ilmapallorykelmistä ja kukkaseppeleen päähänsä pukeneista työntekijöistä. Oli kiva myös nähdä perustajat Kati ja Veera pyörimässä messupisteellä ja itse kävinkin antamassa heille ihan henkilökohtaisesti positiivista palautetta podcastistä.

Tuotteet olivat messupisteellä erittäin selkeästi esillä ja huomasi heti, että messuja oli suunniteltu huolella, sillä messuilla mukana olevista tuotteista löytyi tarkat tiedot heti tuotehyllyn taustapahvista. Twistben pisteellä kävi säännöllinen kuhina, enkä päässyt ihan niin innolla testailemaan kaikkia testereitä ihmismassan takia, mutta tuo ei haitannut, sillä sitten jatkoin matkaani muille kojuille.House of Organic

Olen ollut luonnonkosmetiikan puolesta puhuja niin kauan kuin muistan! Siksi oli ihana suunnata House of Organicin isolle messupisteelle tutustumaan tällä hetkellä pinnalla oleviin brändeihin. Haluan myös mainita, että House of Organicin messupisteellä kävin parhaimmat keskustelut kosmetiikkaan liittyen.

Tuotteista jäi aivan erityisesti mieleen Joikin itseruskettavat tipat kasvoille. Tipat on tarkoitus lisätä esimerkiksi kasvovoiteen joukkoon ja haluttua tummuutta voi säädellä tippojen määrällä. Tässä tuotteessa oli tosi lumoava tuoksu, mutta valitettavasti en sitä ostanut, sillä tällä hetkellä kaapista löytyy 2 avattua kasvoille tarkoitettua itseruskettavaa tuotetta.

Toisena mieleen jäi Bioearth boosterit, joita itse kutsuin "vähän niinkuin The Ordinarya mutta luonnonkosmetiikkaa!" Eli sarjalta löytyi pienissä 15ml pulloissa olevia boostereita/seerumeita, jotka olivat kaikki suunniteltu hyvin specifeillä raaka-aineilla vastaamaan tietynlaista tilaa ihossa. Esimerkiksi heleyttä kaipaavalle ja pigmenttiläiskistä kärsivälle oli tarjolla 2% C-vitamiiniboosteri, rasvoittuvalle ja epätasapainossa olevalle iholle oli tarjolla 10% niasiiniamidi + 1% Sinkkiboosteri, kosteusköyhälle iholle oli tarjolla hyaluronihappoboosteri ja niin edelleen.

Sain House of Organicin pisteeltä myös pr-lahjakassin ja pääsin sitä sunnuntai-illalla jo vähän hypistelemään! Vielä en ole ehtinyt tuotteita testaamaan, mutta se sisälsi niin paljon luonnonkosmetiikan helmiä, että kuulette niistä lisää varmasti täällä blogin puolella myöhemmin.0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page