Vinkit maskimeikin tekoon

13.10.2020

 Korona kosketti kauneusalaa hurjasti ja jos miettii esimerkiksi maskin käyttäjien perus arkimeikkiä, sekin on saattanut monella mennä uusiksi. Kun keväällä monilla aloilla oli työssään maskipakko, sain jonkin verran kysymyksiä ystäviltäni siitä, miten hoitaa ihoa maskin alla. Osalle nousi leukaan samantien näppyjä maskin käytön jälkeen. 

Jos itse joutuisin käyttämään maskia esimerkiksi koko työpäiväni ajan, tekisin todennäköisesti niin, että laittaisin maskin peittämälle alueelle vain kevyen meikin, kuten esimerkiksi hoitavan mineraalimeikkipuuterin. Oma ihoni ainakin on sen tyylinen sekaiho, että jos se annetaan olla päivä maskin alla, siihen nousee ihan varmasti näppyjä tai ihottumaa. Meikin yksi tehtävistä on myös suojata ihoa ulkoa tulevilta rasituksilta, joten maskin alla iho ei suoranaisesti enää suojaa tarvitse.

Maskimeikin voi häivyttää kevyesti nenältä ja poskipäiltä alaspäin esimerkiksi meikkivoidesiveltimellä ja jatkaa kevyttä meikkiä maskialueen iholle esimerkiksi mineraalimeikkipohjaa kevyesti pyörittäen. Kevyempää meikkiä on helpompi korjailla kuin jo valmiiksi paksusti tehtyä meikkipohjaa. Riippuu tietysti paljon myös siitä, mihin tilanteeseen maski puetaan, mutta arkikäytössä suosittelisin suosimaan siis kevyttä meikkipohjaa. BB-voiteet ja ohuet meikkivoiteet ovat mineraalimeikkien lisäksi hyvä valinta. 

Huulimeikki maskin kanssa on melko turha, joten suosittelisin käyttämään tilaisuuden hyväksi ja sipaisemaan huulille extra hoitavan huulivoiteen. Maskimeikissä huomio kannattaakin kiinnittää silmiin ja erityisesti kulmiin. Kulmakarvat tuovat raamit kasvoille ja tämä sama pätee myöskin maskin kanssa. Kun yhtäkkiä näkyvillä onkin vain puolet kasvoista, meikki sille osalle kasvoja kannattaa tehdä extra huolelellisesti. Hieman tavallista tummempi silmämeikki voi näyttää todella hyvältä arkena maskin kanssa.

Tietysti isona erona maskimeikin tekoon on se, otatko maskin pois jossakin vaiheessa päivää. Jos maski on vain lyhyen bussimatkan ajan kasvoillasi, ei mielestäni tarvitse kiinnittää erityisempää huomiota meikin erilaisuuteen. Jos kuitenkin maski on esimerkiksi 8-9h työpäivän ajan kasvoilla, on syytä miettiä enempi jo ihon kuntoa ja hyvinvointia maskin alla.

Ihon kannalta on myös tärkeää, että maski on oikeankokoinen ja istuu kasvoille hyvin, sillä liian iso tai liian pieni maski saattaa hiertää ja ärsyttää ihoa. Iho usein hikoilee tavallista enemmän maskin alla, joten suosittelen, että aikaisemmin mainitsemani kevyen meikin alle kannattaa laittaa myös kevyt kosteutus. Hyvä valinta on esimerkiksi muutama kerros kosteuttavaa kasvovettä, sekä täyteläinen seerumi.

Jos kärsii nyt mediassa paljon puhutusta masknesta, eli maskiaknesta, voi olla hyvä kiinnittää huomiota hieman eri tavalla ihonhoitotottumuksiin näinä aikoina. Maskne syntyy maskin aiheuttamasta ihon hautumisesta ja mahdollisesta hiertämisestä. Jos itselläni tulisi sellainen tilanne, että joutuisin käyttämään maskia päivittäin ja ihooni alkaisi tupsahdella maskista johtuvia näppyjä, valitsisin tilapäisesti leuan alueelle kevyemmän, mahdollisesti seka-tai rasvoittuvalle iholle kehitetyn voiteen, joka hillitsisi hieman sitä, ettei leuan iho pääsisi tulehtumaan

Loppuun vielä muutamat linkit verkkokauppoihin, joista saa suomessa tehtyjä kivoja kangasmaskeja.

Jokipiin pellava

Weecos

Munmaski