Vinkit kestävään huulimeikkiin

13.05.2020

Tänään puhutaan hyvästä, raikkaasta ja kestävästä huulimeikistä. Alunperin olisi ollut ihana idea, jos olisin näyttänyt, miltä huulimeikkini näyttää pitkän päivän jälkeen, kun se on alunperin tehty huolellisesti, mutta tällä hetkellä se ei ole mahdollista, sillä arkeeni ei kuulu paljoakaan menoja tai pitkiä päiviä koronatilanteen takia. 

En ole ennen ollut mikään suuri huulipunafani, mutta muutaman viime vuoden ajan olen taas innostunut huulipunista. Käytän huulipunaa arkenakin, joskus silloinkin, kun olen vain kotona. Mulla vaan ongelmana on helposti rohtuvat huulet ja se, että tapanani on purra huulia silloin kun keskityn oikein kovin johonkin juttuun. Nyt kuitenkin huulipunavimma on hiukan päällä, sillä haluaisin ostaa muutaman uuden huulipunan ja uusi tavoitteeni on, että en osta uutta ennen kuin vanha loppuu.

Kuorinta

Step 1. Myös huulien kuorinta on tärkeä osa kauneudenhoitorutiineita, vaikka niin ei ehkä ajattelisi. Monet meistä kuorii kasvojen ja vartalon ihoa säännöllisesti. Myös jopa päänahan kuorintaa harrastetaan. Huulien kuorinta vain usein tuppaa jäädä unholaan. Huulien kuorinta auttaa pitämään ihon pehmeänä ja poistamaan kuivat ihon rippeet huulilta.Suosittelen huulien kuorimiseen huulienkuorintatuotetta, sillä joskus kasvojen- ja vartalonkuorintatuotteissa saattaa olla liian voimakkaat rakeet huulille. Itse käytän L´atelier des delices tuotesarjan kuorintatuotetta (Lip and sensitive areas scrub) huulille noin 2 kertaa kuukaudessa. Sarjan nimi on vaihtunut Green Skincareksi, eikä ihme, sillä onhan tuo ranskalainen sanahirviö vähän hassu lausua. Kotitekoisen huulien kuorinnan voi tehdä myös esimerkiksi hunajaa ja sokeria sekoittamalla. 

Kosteutus

Ei varmaan tullut yllätyksenä, että seuraavaksi tulee pitää huolta huulien kosteuttamisesta. Muistan jo kosmetologikoulun opiskeluajoilta, kun meikkiasiakkaan saapuessa penkkiin, sipaisin hänelle huuliin kosteuttavaa huulivoidetta ennen kun tein mitään muuta. Näin huulivoide sai vaikuttaa koko meikkauksen ajan, sillä yleensä tein huulimeikin asiakkaalle vasta viimeisenä. Huulien kosteuttaminen on todella tärkeää, sillä kuivilta huulilta huulipuna voi "lohkeilla" pois helpommin.

Minulla on käytössä vaihtelevasti Acon ja Hurrawin huulivoiteet päivittäin. Inhottavaa kyllä, säännöllisestä huulien hoitamisesta huolimatta minulla on alahuulessa 2 mystistä kohtaa, joihin tulee kuiva kohta kaikesta hoitamisesta huolimatta ja välillä niissä kohdissa huulipuna näyttää tosi epäsiistiltä.

Pohjustus

Aivan kuten silmämeikkikin, kannattaa myös huulimeikki pohjustaa huolellisesti. Huulimeikkiin on tarjolla myös ihan omia pohjustustuotteitaan, mutta hyvän pohjustuksen tuo myös huultenrajauskynä, jolla voi "värittää" huulta kevyesti. Huulen pohjustustuotteen tarkoitus on tehdä huulimeikistä kestävä ja tasainen, sekä silottaa huulten juonteita. Itselläni ei ole vielä kokemusta virallisista huulten pohjustusaineista, mutta olen huomannut, että ainakin Goshilla, Essencellä ja Clarinsilla on huultenpohjustustuote olemassa. Myös muilta hieman hintavammilta merkeiltä kuten esimerkiksi: YSL, Guerlain, Elisabeth Arden, sekä Giogio Armani ovat tuoneet valikoimiinsa huultenpohjustustuotteen. 

Rajaus

Huulten rajaus ehkäisee huulipunan karkaamista ympärillä oleviin juonteisiin. Huulet on myös hyvä rajata sen takia, että rajauskynällä voi helposti muotoilla huulia täydellisempään muotoon, sillä harvalla meistä on täysin suorat ja identtisen muotoiset huulet. Huultenrajauskynien sävyjä on tarjolla lähes yhtä paljon kuin huulipuniakin, joten kannattaa valita rajauskynän sävyksi sellainen sävy, joka on mahollisimman lähellä huulipunan sävyä, jotta ne sulautuvat yhteen hyvin.

Huulipuna

Oikean huulipunan valinta voi joskus olla tuskaa. Kosmetiikkamyyjänä työskennellessäni huomasin, kuinka ihmiset usein pähkäilivät erilaisten huulituotteiden välillä. Kaunis huulimeikki syntyy tietysti oikean sävyisestä huulipunasta, mutta tämä onkin sitten jo oman postauksen mittainen aihe ja keskitytään siihen toiste. Itse suosin huulipunan levityksessä melkein aina huulisiveltimen käyttöä, sillä oikeanlaisella ohuella siveltimellä saa tehtyä tarkkaa jälkeä. Huulipunan levityksessä ohut kerros riittää ja pysyy paikallaan paremmin. Voit poistaa huulilta ylimääräisen huulipunan asettamalla paperinpalan huulien väliin ja painamalla huulet kevyesti yhteen. Jos haluat voimakkaamman värin, voit toistaa huulipunan levityksen ja ylimääräisen huulipunan poistamisen uudelleen, jolloin huulille jää toinen ohut kerros huulipunaa. Monesti suositaan myös huulien puuterointia ennen tai jälkeen huulipunan levitystä. 

Viimeistely

Kestävään huulimeikkiin on myös tarjolla niin sanottuja huulipunan kiinnittäjiä, joiden tehtävä on estää huulimeikin suttaantuminen, sekä juodessa huulipunan tarttuminen lasin reunaan. Monesti esimerkiksi elokuvien kuvausmeikeissä voidaan käyttää kiinnittäjää, sillä näyttelijöiden päivät ovat pitkiä, joten huulimeikinkin on kestettävä täydellisenä veden ja kahvin hörppimisestä huolimatta. Huulimeikin viimeistelynä kannattaa käydä vielä läpi huulten rajat peitevoiteella, jolloin saa huulet erottumaan vielä paremmin. 

VINKKI!

Kokeile kiireessä tehdä kevyt huulimeikki käyttämällä vain esimerkiksi punaista huultenrajauskynää, jolla värität koko huulien alueen kevyesti. Huultenrajauskynä pysyy hyvin huulissa ja antaa kivan lookin kevyeen meikkiin.