Vinkit hellepäivän meikkiin

07.07.2022

Vaikka nyt onkin kelit vähän alemmissa lämpötiloissa, uskon vahvasti että tähän kesään saadaan vielä kunnon helleputki! Helteellä kosmetiikkatuotteet kannattaa valita niiden helppouden ja monikäyttöisyyden mukaan. Mitä järkeä on kosteuttaa iho runsailla tuotteilla, kun hiki kuitenkin "huuhtelee" voiteet pois päivän aikana?

Tässä siis vinkit hellepäivän virkistävään lookkiin:

Ihon kosteutus kasvovedellä

Sekaihoa voi kosteuttaa kesällä ohuilla tuotteilla, kuten esimerkiksi kerrostamalla raaka-ainepitoisuuksiltaan kosteuttavaa kasvovettä iholle 2-4 kerrosta. Näin iholle ei jää kiristävää tunnetta, eikä iho jää tahmean tuntuiseksi.

Hyödynnä 3in1 tuotteita

Esimerkiksi  Favoran heleyttävä BB-voide sisältää ihoa tehokkaasti kosteuttavia ja kosteutta sitovia ainesosia. Värisävynsä ansiosta se mukautuu hyvin useean ihonsävyyn ja peittaa suht hyvin ihon virheitä. Lisäksi tuotteessa on suojakerroin 30. Kätevää, eikö?

Valitse sävyllinen huulivoide

Aurinko saattaa kuivattaa huulia, joten valitse huulipunan sijasta sävyllinen huulivoide. Vielä parempi olisi, jos huulivoidekin sisältäisi suojakertoimen, sillä auringon UV-säteily saattaa vaurioittaa huulia sekä laukaista huuliherpeksen. 

Samaa huulivoidetta voit sipaista myös poskipäille tuomaan väriä ja hehkua. Helteisellä ja hikisellä ilmalla on turha yrittää käyttää puuterimaisia tuotteita, sillä iho kiiltää jokatapauksessa, joten miksei valitsisi heti alkuun jo voidemaisen tuotteen poskille?

Vedenkestävä ripsiväri

Kesällä, varsinkin lomaillessa päivät saattavat kulua spontaanisti ja siksi suosittelenkin valitsemaan vedenkestävän ripsivärin. Se kestää hyvin hikoilun terassilla, yllärinä tulleen uimareissun, sekä kesäsateenkin. 

Vedenkestävä ripsiväri on myös helppo poistaa öljymäisellä puhdistusaineella samalla kun puhdistaa iholta aurinkovoiteen pois. 

Kulmissa suosi kestoväriä

Kulmakarvojen kestovärjäys tai Browlift ovat mielestäni ihan ehdottomia kesällä, sillä ne säästävät aikaa meikkauksesta, eivätkä kulmat näin tahriinnu esimerkiksi otsalta valuvasta hiestä. Myös niihin ylläriuimareissuihin värjäys on hyvä valinta. 

Suosittelen ainakin ensimmäiset värjäyskerrat käymään ammattilaisella, sillä kosmetolgi osaa muotoilla kulmat oikeisiin mittasuhteisiin ja päättää värjäyksen tummuuden lopputuloksen. Jatkossa jos uskaltaa, voi väriä ja muotoa helposti ylläpitää kotikäyttöön tarkoitetuilla väreillä.

Tässä yksi esimerkki: Depend ripsien ja kulmien värjäyssetti/ruskeanmusta

Nosta hiuksia ylös

Jos et halua nostaa hiuksia kokonaan ponnarille, nosta edes osa hiuksista ylös, sillä se tuo viileyden tunnetta, kun ilma pääsee virtaamaan paremmin kaulalle. Itselläni auttaa jonkin verran myös hiusten kihartaminen, sillä silloin hiuksista tulee ilmavamman tuntuiset eivätkä ne tartu yhtä helposti ihoon kiinni. 


Kosteuta ihoa yöllä

Kesällä suosittelen ihonhoitorutiinissa suojaamaan ihon päivällä ja kosteuttamaan illalla. Jos kasvot ovat saaneet aurinkoa, voi illalla olla hyvä hetki esimerkiksi rauhoittavalle ja kosteuttavalle naamiolle. Suosittelen myös lisäämään seerumia yövoiteen alle. Terve ja hoidettu iho näyttää ruskettuneena kauniimmalta kuin kuiva ja ryppyinen iho. 


Käy vielä kurkkaamassa Instagramista tähän aiheeseen liittyvä videoni. 

(alla olevasta painikkeesta pääset suoraan videoon)