Twistbe uutuuskirja - Iho jota rakastat

22.10.2020

Sain vihdoin käsiini Twistbe:n uutuuskirjan; Iho jota rakastat. Muiden kauneusbloggaajien tavoin odotin tätä kirjaa kuin kuuta nousevaa, mutta jostain syystä olin hölmö ja huolimaton enkä muistanut tilata sitä ennakkotilauksella, jolloin sen olisi saanut vielä halvemmalla. No, ei se mitään, sillä kirjan kirjoittajat ovat koulutukseltaan ja tietotaidoltaan sellaisia ammattilaisia, että 29,90€ ei ollut ollenkaan paha hinta. Kirjan on kirjoittanut Twistbe:n ihonhoidon asiantuntijat Kati Partanen ja Veera Brukler, sekä Diplomiravintoneuvoja Annina Francioso.

Tykkään käyttää rahaa ja ostaa aina ihonhoitoon ja hyvinvointiin liittyviä kirjoja. Vaikka niitä on tietysti kirjasto pullollaan, niin silti musta on jotenkin kivempaa aina se, että ne kirjat koristaa omaa kirjahyllyäni joka päivä, eikä tarvitse miettiä palautusaikoja yms. Blogia kirjoittaessa myös tarkistan esimerkiksi ihon biologiaan liittyviä juttuja omistamistani kirjoista usein. Uskon myös, että tulevan työni kannalta on hyödyllistä omistaa tämä kirja, sillä tulen kuitenkin työskentelemään kosmetiikan ja ihonhoitoneuvonnan parissa.

Twistbe:n naisten kirjoittama Iho jota rakastat-kirja on tiivis kokonaisuus ekologisuutta, nykypäivän lempeää ihonhoitoa ja vankkaa faktaa ihon biologiasta. Kirjan kannessa on kuvia ihmisistä, joiden ihonhoidon naiset ovat muuttaneet. Vaikken vielä olekaan lukenut kirjaa kokonaan, nopealla silmäilyllä voi todeta, että kirjassa on laajoja vinkkejä siihen, miten kannattaa valita kuluttamansa kosmetiikkatuotteet oikein, ravinteiden vaikutusta ihoon, sekä esimerkiksi opetetaan lukijalle, mitä on laadukas kosmetiikka. Kieltämättä kiinnostuin myös kirjan lopussa mainituista lähteistä, sillä bongasin sieltä jo muutaman mielenkiintoisen artikkelin ja kirjan, jotka haluaisin jossain vaiheessa ehdottomasti lukea.

Vaikka suuri osa kirjan tiedoista on varmasti kosmetologiopinnoista tuttua, on ihana päästä lukemaan ekologista, luonnonkosmetiikkaan painottuvaa tekstiä, sillä monet vanhemmat kauneusalan kirjat ovat niin perinteisin mielipitein kirjoitettua, että niistä ei välttämättä enää tämän päivän muuttuvassa maailmassa saa niin paljon irti.

Pieni sneekpeak kirjasta:

"Olemme saaneet asiakkailtamme poikkeuksellisen paljon palautetta siitä, kuinka olemme onnistuneet ymmärtämään heidän haasteitaan ja auttamaan heitä. He ovat olleet erittäin tyytyväisiä meiltä saamaansa tietoon, jonka valossa kosmetiikkaostosten teko on helpottunut. He kokevat myös voivansa olla luottavaisia ostaessaan tuotteita, jotka me olemme hyväksyneet myyntiin asiakkaan etu mielessä. "

"Halusimme tällä kirjalla kertoa, että ihonhoidon ei tarvitse olla jatkuvaa taistelua iho-oireita vastaan, uusimpien ihmetuotteiden metsästämistä ongelman ratkaisemiseksi tai monimutkaisia, aikaa vieviä kymmenen kohdan ihonhoitorutiineja."

Kirjassa on myös jonkin verran kuvia Twistben myymälästä ja kirjan lopussa on esiteltynä yhteistyökumppaneita kuten esimerkiksi Flow Cosmetics, LUONKOS, Pure=Beauty, Lääkärikeskus Astris ja NORDIQNutrition.

Twistbellä on myös ihonhoitoon keskittyvä podcast, jota itse tulee kuunneltua lähes joka viikko. Kuuntelen podcastiä usein leikkeillessä, siivotessa, sekä ajaessani töihin. Twistbellä on kaikenlisäksi niin paljon podcast jaksoja, että ei varmasti lopu kuunneltava kesken ja vaikka loppuisikin, aina voi kuunnella jonkin jakson toistamiseen, sillä jaksot ovat niin täynnä infoa, että varmasti on hyvä kerrata näitä asioita.