Puhas Loodus mutanaamio

11.05.2020

Olen huomannut, että nyt kun olen lomautettuna, tulee monesti maanantaiaamut aloitettua jollain naamiolla. Joten, niin kauan kuin purkkeja riittää, aion pitää maskimaanantaita ja esitellä joka maanantai jonkun käyttämäni kasvonaamion! 

Tänään otin esittelyyn viime syksynä Tallinnasta ostamani Puhas Looduksen Mudamaskin. Olen hieman salaa ihastunut Puhas Loodus kosmetiikkaan, sillä jokaisella Vironreissulla olen ostanut jonkun tuotteen kokeiluun. Puhas Loodus on vähän mystinen kosmetiikkamerkki. Tuotteet eivät ole puhdasta luonnonkosmetiikkaa, mutta niiden valmistuksessa käytetään paljon luonnon omia aineita. Myös sarjan tuotteissa käytetään raaka-aineina tarkoin valittuja lääkekasveja, kuten esimerkiksi nokkosta, tyrniä, katajaa, orjanruusua ja kehäkukkaa. 

Koska kyseessä on kuitenkin varsin edullinen tuote, huomaan käyttäväni tätä naamiota hieman "ronskimmin" kuin muita naamiota, sillä periaatteenani on, että kun yksi ihonhoitotuote loppuu, saa ostaa seuraavan tilalle. Eli saan ostaa seuraavan mutanaamioni vasta, kun tämä mutanaamio loppuu. Aion kuitenkin seuraavalta Tallinnan reissulta (sitten kun taas saa reissata) ostaa testiin useamman Puhas Loodus tuotteen ja arvostella ne täällä blogin puolella, sillä jotenkin tämä sarja kiinnostaa minua. 

"Syväpuhdistava mutanaamio, sisältää luonnon kivennäisaineita. Normaalille, rasvaiselle ja sekaiholle. Haapsalun hoitomuta ja kaoliini poistavat ihon pinnalta epäuhtaudet ja imaisevat huokosista talin. Salvia- ja katajanmarjauutteet supistavat ihohuokosia. Allantoiini, sekä mudasta löytyvät vitamiinit ja mineraalit elvyttävät solujen toimintaa. Naamion käyttämisen jälkeen iho on raikas, puhdas ja samettinen. "

En ihan samaistu kuitenkaan esittelytekstiin. Naamio ei imaise huokosista talia, eikä poista ihon pinnalta epäpuhtauksia. Ei tietysti mikään kosmeettinen valmiste toimi yksin niin. Olen kova muta- ja savinaamioiden fani ja pakko sanoa, että tämä olisi täydellinen tuote, jos koostumus olisi hieman paksumpaa, runsaampaa ja savimaisempaa ja jos tuote sisältäisi vielä vaikka jotain yhtä vaikuttavaa ainetta extrana. Tuotteessa on kivan puhdas ja savimainen tuoksu, joka on kuitenkin mukavan mieto.  Kaikki, jotka osaavat lukea inci-listoja huomaavat, että tämä ei raaka-aineidensa puolesta ole ehkä maailman parhain, mutta ei myöskään huonoin. Tuote kuitenkin jättää ihon puhtaan ja raikkaan tuntuiseksi ja mattapintaiseksi, joten mielestäni tämä tuote ajaa asiansa ihan hyvin hintaansa nähden, mutta en välttämättä ostaisi Puhas Loodukselta juuri tätä tuotetta uudelleen, vaan kokeilisin seuraavaksi jotain muuta heidän naamiota. 

Ja loppuun vielä Inci: Aqua, Maris Limus, Kaolin, Stearic Acid, Cetearyl Alcohol, PEG-20 Stearate, Salvia Officinalis Leaf Extract, Isopropyl Palmitate, Glyserin, Glyseryl Stearate, Juniperus Communis Fruit Extract, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Probylparaben, Polysorbate 20, Allantoin, Triethanol-amine, Parfum.