Osaava nainen messut 2021

03.11.2021
Osaava nainen-messut 30.10.2021

 

Ihanaa vihdoin päästä messuilemaan taas lähes normaaliin tapaan! Vaikka tiesin, että tästä päivästä tulee kiireinen aikataulujen suhteen, päätin silti lähteä Osaava Nainen- messuille Turun messukeskukseen. 

Messuilla ei ollut niin paljoa näytteilleasettajia mitä olisin toivonut ja tämän vuoden teemana messuilla oli KAUNEUS, TERVEYS, ITSENSÄ KEHITTÄMINEN JA TIETO. 

Kävin kuuntelemassa myös Johanna Oraksen haastattelua, jossa puhuttiin mm rohkeudesta tehdä omannäköistä työtä ja siitä miten meistä odotetaan tietyn mielikuvan kautta usein jotain. Johanna oli hyvä puhuja ja oli mielenkiintoista kuunnella hänen uratarinaansa.

Oma päälimmäinen syyni osallistua messuille oli lauantain puhujakeikka jonka veti Sointu Borg, sillä olen melkoinen Sointu-fani ollut jo kauan ennen Diili-ohjelmaa. Myöhemmin kuitenkin huomasin, että Soinnun ei puhe on vasta viimeisenä, enkä millään ehtisi jäädä kuuntelemaan sitä, sillä juhlavieraat saapuvat meille jo klo 18. Harmitti, mutta eipä tälle voinut mitään.

Kävin myös Lifen messupisteellä ja voitin arvonnasta mittauksen, jolla pystyttiin mittaamaan vitamiini ja hivenainepitoisuuksia. Kävi ilmi, että mulla oli kaikki muut vitamiinitasot kunnossa, paitsi selvää puutosta löytyi Kalsiumista sekä B3-vitamiinista. Myös kehon ph-arvo oli hiukan pielessä ja minua kehotettiin välttämään stressiä parhaani mukaan.

Aloin jossain vaiheessa vähän tympääntymään messuilla siihen, että tuntui siltä että monella messukojulla oli hymy jäänyt kotiin. Tuntui, että minua asiakkaana ei toivotettu tervetulleeksi messupisteille ja oli myös sellainen olo, että ihan kuin messujen näytteelleasettajat eivät olisi jaksaneet myydä omia tuotteitaan. En syytä tästä mitään tiettyä näytteelleasettajaa vaan huomasin väsymyksen merkkejä useassa yrittäjässä. Johtuuko tämä sitten rankasta koronavuodesta? Sitä en tiedä.

Lauantain kohokohta oli kuitenkin se, kun tapasin Anne Kukkohovin. Olen "fanittanut" Annea jo nuoresta asti. Tai no en oikein pidä sanasta "fanittanut" sillä siitä tulee lähinnä mieleen joku kirkuva fani bändipaita päällä. Ihaillut olisi ehkä oikea sana. Olen ihaillut Annen uraa ja hänen multitasking osaamistaan jo kauan. Puhuimme Annen kanssa mm siitä, kuinka moni asia kiinnostaa ja siitä, että taidamme molemmat olla vähän sählääjiä arjessa. Tästä kohtaamisesta jäi niin positiivinen kokemus että hymyilytti vielä monta tuntia jälkeenpäinkin.

Ihan kivat messut kaikenkaikkiaan ja sain ehkä hieman lievitystä I love Me-messujen kaipuuseen.