Mikroneulaus

19.05.2020

Mikroneulaus on kiistelty aihe mediassa. Onko siitä oikeasti jotain hyötyä? Mikroneulaus on itselleni harrastuksena vielä suht uusi juttu, sillä olen vasta tämän vuoden alusta tehnyt omalle iholleni mikroneulausta, sillä sain mieheltäni joululahjaksi kauan toivomani Puhdas+ mikroneulauspaketin, johon kuului 0,25mm mikroneulausrulla, sekä New Skin (tästä oma postaus tulossa) seerumi. 

Mitä on mikroneulaus?

Mikroneulauksessa on kyse aineiden imeyttämisestä ihoon, sekä kollageenin tuotannon stimuloimisesta. Mikroneulauksessa iholle rullataan tuhansia pieniä reikiä, joiden avulla tehoaineet imeytyvät paremmin. Mikroneulaus aktivoi ihon paranemisprosessia ja tämän takia se onkin hyvä hoitomuoto esimerkiksi arpiin ja juonteisiin. Ennen mikroneulausta iholle levitetään ne hoitotuotteet, jotka iholle halutaan imeyttää. Tämän jälkeen neulaimella rullaillaan edestakaisin painaen telaa kevyesti ihoa vasten. Hoidettavaa aluetta kannattaa rullata eri suuntiin muutaman kerran. Hoidon jälkeen saattaa rullatuissa kohdissa esiintyä punoitusta ja itse olen ainakin huomannut, että pintakuiva ihoni kaipaa vielä lisää seerumia rullauksen jälkeen, joten siksi onkin tärkeää levittää iholle laadukkaat hoitotuotteet vaikuttamaan. Mikroneulauksella saa hyviä tuloksia kun sen tekee kuuriluontoisesti, esimerkiksi noin viikon ajan, jonka jälkeen tulee pitää ainakin viikon mittainen tauko. Itse mikroneulaan nasolabiaali alueen juonteitani, sekä nenässä olevaa arpeani aina tehostetusti, mutta pakko myöntää, että viime aikoina mikroneulailuni on ollut hyvin satunnaista. 

Olen ollut melkein 50-50 mieltä siitä, soveltuuko mikroneulaus kotiin. Olen sitä mieltä, että oikein tehtynä mikroneulausta voi tehdä kotona, mutta ensisijaisesti suosittelen mikroneulausta ammattilaisen tekemänä. Tarkoitan tällä sitä, että vaikka useat kauneudenhoitoalan trendit päätyvät nykyään myös kotikäyttöön, ei kuitenkaan pidä unohtaa ammattikosmetologien tekemien hoitojen tehokkuutta. Mikroneulaus on kuitenkin pitkäjänteistä puuhaa ja aitoja tuloksia voi syntyä sarjahoidon ja oikeasti vaikuttavien aineiden seurauksesta. Luin muutamastakin eri kauneusalan jutusta, että mikroneulaus voi tehostaa jopa 1000 kertaisesti imeytettävän aineen imeytymistä, joten sillä todellakin on väliä minkälaista tuotetta imeytät neulauksella ihoon. Ammattikosmetologeilla on erilaiset mikroneulauslaitteet kuin kotona käytettävät, joten mikroneulauksessa saadaan hoitolassa tehokkaampia tuloksia aikaan. 

Sattuuko mikroneulaus?

Rullailu tuntuu iholla hieman, mutta sen ei kuulu varsinaisesti sattua. Tiedän, että jotkut kosmetologit myös puuduttavat asiakkaan ihon ennen mikroneulausta. Ihon puuduttamisesta ei ole suoranaisesti mitään raportoitua haittaa, paitsi se, että henkilö voi olla allergisoitunut puudutusaineelle tietämättään. Mikroneulaus on kuitenkin niin nopea toimenpide, että uskon monen kipuherkänkin kestävän sen edes jotenkuten ilman puudutusta, sillä iholla tuntuu pientä nipistelyä puudutuksesta huolimatta. Ensimmäisten kotineulauskokeilujeni jälkeen yllätyin positiivisesti, että edes superherkällä nenäni ympäristön alueella mikroneulaus ei tuntunut kivuliaalta. 

Mikroneulausrullia on saatavilla eri pituisilla neuloilla, erilaiset tarpeet huomioon ottaen. Itselläni on esimerkiksi 0,25mm neulain, joka soveltuu hyvin herkällekin kasvojen iholle, sekä jopa silmänympärysiholle. 0,50mm on taas tehty enemmänkin ikääntyneen ihon hoitoon, sekä aknearpien ja muiden arpien hoitoon. Suuremmilla mikroneuloilla voidaan häivyttää tehokkaasti myös raskausarpia ihosta. 

Mikroneulauksen jälkeen

Mikroneulauksen jälkeen on erittäin tärkeää välttää saunomista ja liikaa hikoilua. Olen myös törmännyt ohjeeseen, että kiristävää pipoa tulisi välttää, jos ihoa on mikroneulattu otsan alueelta. Iholle ei myöskään kannata laittaa kovin peittävää meikkiä saman päivän aikana ja siksi ainakin itse rullailen aina iltaisin ihoani. Mikroneulauksessa on erityisen tärkeää hyvä hygienia, joten rulla on desinfioitava huolellisesti ennen ja jälkeen rullauksen. 

VINKKI!

Jos kärsit herkästä ihosta, mutta haluat silti tehdä mikroneulauksen kotonasi, levitä rullailun jälkeen ihollesi rauhoittava voidemainen kasvonaamio punoituksen ennaltaehkäisemiseksi.