Meikkipohdintoja ja tulevaisuuden haaveita

22.12.2020

Pitkästä aikaa blogin puolella, Heippa! Tein jokin aika sitten vähän muutosta ja ajattelin uudistaa Instagram tiliäni kuvastamaan enemmän itseäni. Tein siitä visuaalisemman ja halusin poistaa tietyn postausrytmin. Siitä syystä blogi vähän hiljeni, sillä olen kirjoitellut Instagramin puolelle lyhyitä tuotesuosituksia viime aikoina. Tämä on kuitenkin ihana paikka purkaa ajatuksia laajemmin, joten ehdottomasti aion pitää blogini hengissä tulevaisuudessakin.


Tänään päätin tulla kirjoittamaan meikkitottumusten muuttumisesta. Meikkitottumukset ovat muuttuneet melkoisesti loppuvuoden aikana, sillä töiden puolesta käytän maskia 8-10 tuntia päivästä.

Itselleni kertakäyttömaski sopii ihan hyvin, enkä ole kokenut sitä mitenkään ahdistavana. Jonkinverran masknea on tullut poskille, mutta se oli jopa hieman odotettavissa.

Huulipunan käyttö on lopahtanut melkein kokonaan, sillä nyt loppuvuodesta ei ole tullut oikein käytyä missään. Asuinpaikkakunnallani koronatartunnat eivät ole vielä ainakaan lähteneet nopeaan nousuun, mutta käytän silti melkein kaikkialla muualla kuin kotona maskia, joten huulipuna maskin alla on melko turha. Itseasiassa hieman jopa ärsyttää nykyään se, että kaikki upean sävyiset huulipunat seisovat hyllyllä käyttämättöminä. Jouluksi aion laittaa huulipunaa, sillä se tuo kivan juhlallisen fiiliksen, vaikka vain ihan suvun kesken ollaankin. 

Äitini sanoi, että hän ihan tykkää käyttää maskia, sillä on luonteeltaan introvertti. Jäin pohtimaan asiaa, ja totesin että näinhän se varmasti on monella. Itselläni taas jossain pienessä alitajunnassa tuntuu, että maski vie tavallaan osan omasta identiteetistäni pois. Vielä kun on totuttelemista työympäristön muutokseen vaatekaupasta apteekkiin, tuntuu välillä että osa minusta ei pääse olemaan oma itsensä maskin ja apteekkitakin takana. Huomautan kuitenkin, että apteekki on minulle hyvin "luonnollinen" työskentelypaikka, sillä olen aloittanut alalla jo 18-vuotiaana. 


Aloin oikeastaan pohtimaan omia meikkaustottumuksiani. Otin ripsienpidennykset pois sen takia, että pääsisin taas tekemään kaikkia kivoja silmämeikkejä ja testailemaan ripsivärejä. Aion tehdä jossain vaiheessa myös postauksen vedenkestävien ja tavallisten ripsivärien hyödyistä ja haitoista. Huomasin, että vedenkestävä ripsiväri ei pysy rasvoittuvien luomien takia niin hyvin kuin tavallinen. Tavallisen kanssa taas ei pysy taivutukset niin hyvin kuin vedenkestävän. Ainahan olen tämän tiennyt, mutta oli silmiä avartavaa kokea tämä myös omassa arjessa. Käytin niin kauan pidennyksiä, etten oikein edes muistanut miltä näytän ilman. Eräs ystäväni perheen lapsista sanoi joskus : "ai se Henna jolla on pitkät ripset ja vaalea tukka?" Vähän huvitti, sillä tuostahan tulee sellainen olo, että pitkät ripset olisivat jotenkin tavaramerkkini. Kun otin pidennykset pois, sain kuulla, että silmäni tulevat paremmin esille ja että silmieni värikin näyttää kirkkaammalta. Tämä on osittain varmasti totta, sillä kyllähän paksut ja pitkät ripset tuovat silmän iirikseen tiettyä varjoa, jolloin varjon poistuessa värikin näkyy selkeämmin. 


Kun ajattelen tarkemmin, miksi tykkään meikata, ei se ole koskaa liittynyt mitenkään esimerkiksi itsetuntoon, vaan siihen, että koen kosmetiikan olevan ihanaa ja olen aina, teinistä lähtien tykännyt testata uusia tuotteita. Halusin jo nuorena työskennellä kosmetiikan parissa ja voin onnekseni sanoa olevani melko lähellä alkuperäistä tavoitetta. Tämänhetkisessä työssäni myyn kosmetiikkaa ja pidän huolen kaikesta kosmetiikkavalikoimastamme. Tämä tarkoittaa myös kaikkea taustatyötä. Vanhentuvien tuotteiden seuraamista, kampanjoiden rakentamista, tuotteiden markkinointikuvien ottamista, infotekstien kirjoittamista, hyllyjärjestyksen suunnittelua, kosmetiikkaedustajien tapaamista, sekä paljon kaikkea muuta. Lisäksi tietysti kirjoitan kosmetiikasta täällä blogin puolella. 

Tästä päästään siihen, että koen tällä hetkellä olevani oikealla alalla. Mieli voi aina toki muuttua, mutta koen jotenkin tämän alan itselleni turvalliseksi mantereeksi. Olen myös päättänyt, että tulevaisuudessa haluan opiskella lisää kosmetiikka-alaa. Olen myös suunnitellut, että mahdolliset työn ohella käytävät opinnot voisivat edistaa minua yrittäjyydessä ja tuoda lisää itsevarmuutta tekemiseen. Haaveilen, että pääsisin jonain päivänä vaikka kirjoittamaan apteekkialan lehteen ihonhoidosta ja olemaan apteekkikosmetiikkaan erikoistunut konkari, joka kertoo tuotteista myös muille. Tietysti vain aika näyttää, mitä omalla uralla tapahtuu, mutta juuri nyt tuntuu siltä että tulevaisuutta on kiva suunnitella kun voi tehdä ihan mitä vaan. 

᥊ꪮ᥊ꪮ ꫝꫀꪀꪀꪖ