Madara Balancing Toner

21.04.2020

Hitsi miten innoissani olen, kun pääsen esittelemään yhden kaikkien aikojen lempparituotteistani! Tähän tuotteeseen olen tutustunut jo noin nelisen vuotta sitten, kun etsin itselleni luonnonkosmetiikasta kasvovettä, joka auttaisi minua stressiakneni puhjettua. Opiskeluaikoina minun atooppisen herkkään ihooni puhkesi akne. Syitä voi jälkikäteen mietittynä olla varmasti monia, mutta lääkärin kanssa yhteisymmärryksessä tulimme siihen tulokseen, että pääsyynä oli stressi. Koska tiesin, että ihoni rakenne ei missään nimessä ole rasvainen, kyse on vain väliaikaisesta tilasta, joka tulisi hoitaa kuntoon. Ihoni oli täysin epätasapainossa ja se kaipasi kipeästi tasapainotusta. Silmänympärysiho oli punoittava, nasolabialin alue täynnä ihottumaa ja poskissa komeili isot ja erittäin kipeät paukamat aknen johdosta. Sain lääkevoiteen aknen hoitoon, joka kuivatti ihoni siihen pisteeseen, että siitä olisi voinut repiä ihoriekaleita päiväkaupalla. Aika kaoottinen tilanne siis, eikö? 

En väitä, että kyseinen kasvovesi yksinään paransi kasvojeni ihon kaoottisen tilanteen, mutta se paransi sen järkyttävän epätasapainon, joka kasvojeni eri alueilla vallitsi. Tiesin myös, että kun kyse ei ole lääkkeellisestä tuotteesta, en voi odottaa tuloksia yhdessä yössä, siispä sitouduin käyttämään tätä kasvovettä aamuin illoin. Uskon suurimman hyödyn tulleen kosteuttavista uutteista sekä siitä, että tuote palauttaa ihon oman, luonnollisen ph-tasapainon ja kosteuden. Vaikka tuosta ihoni kaaostilanteesta on kulunut jo lähes neljä vuotta, tämä kasvovesi jäi silti kosmetiikkahyllyyni, todennäköisesti ikuisesti. Sanotaanko, että jos kosmetiikka olisi syömistä, tämä tuote olisi minun herkkuni, sellainen raikkaan ja terveellisen makuinen,  jota syön noin kolme kertaa viikossa!

Haaveilen usein, että jonain päivänä minulla olisi yksi hyllyllinen kosmetiikkaa ja kaikki tuotteet olisivat Madaraa. Sitten palaan maan pinnalle ja muistan, että rakastan muidenkin merkkien kosmetiikkaa ja siksi haaveeni ei ole realistinen. Madaralla on kuitenkin jokin erityinen paikka kosmetiikkakokoelmassani, sillä oli tuote mikä tahansa Madaran tuote, voin vannoa, että pidän siitä. Minua kiehtoo myös Madaran taustalla oleva menestystarina, sillä Madara on saanut alkunsa neljän latvialaisnuoren haaveesta luonnollisempaan elämään. Olisivatkohan nuo nuoret naiset uskoneet, että jonain päivänä heidän kosmetiikkasarjaansa myydään lähes maailmanlaajuisesti ja se on yksi Euroopan kehutuin ja suosituin luonnonkosmetiikkasarja. Madara on saanut nimensä matara-kasvin mukaan, jota kasvaa Latvian pohjoispuolella niityillä ja merenrannoilla. 

En enää muista, mitä kautta bongasin tämän kasvoveden, mutta jo lukiessani pakkauksen esittelytekstin, olin myyty: 

"Palauta epätasapainossa oleva iho terveeksi tällä raikastavalla ja säätelevällä kasvovedellä. Auttaa uudistamaan ihon luonnollista suojakerrosta, sävyttää ja hoitaa syvältä, vähentää huokosia ja säätelee ihon luonnollista ph-tasapainoa."

Kasvovesi sisältää ihoa hoitavia vadelma- ja kurkku-uutteita, kukkaisvesiä ja ihon omia kosteuttajia muistuttavia kosteuttavia ainesosia. Tuotteen tuoksua on hankala kuvailla. Siitä tulee mieleen metsä, puhtaus, ruusut ja miedot yrtit. 

Koska rakastan inci-listojen tutkailua, huomasin, että minulla on vanhempi versio tuotteesta, sillä kasvoveteni inci näyttää erilaiselta, kuin Madaran nettisivuilla olevan tasapainottavan kasvoveden tuoteseloste. Ero vanhaan on kuitenkin hyvin pieni, lähinnä samoja/samankaltaisia aineita hieman eri järjestyksessä. 

Ja loppuun vielä Inci: 

Aqua/Water, Rosa Damascena (Rose) Flower Water, Glyserin, Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract,Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Hamamelis Virginiana (Witch-hazel) Leaf Water, Plantago Major (Plantain) Leaf Extract, Sodium PCA, Xylitylglucoside, Betaine, Anhydroxylitol, Chamomilla Recutita (Camomile) Flower Extract, Propanediol, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Xylitol, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Rhamnose, Glucose, Glucuronic Acid

VINKKI!

Madaralla on mielettömiä tuotteita myös rasvaiselle iholle. Kokeile esimerkiksi Madaran salisyylihappoa sisältävää  kirkastavaa kasvovettä, joka on suunniteltu rasvaiselle iholle.