Kynsitrendit 2020

22.10.2020

Abstrakti taide

Tämä on se aihe, miksi alunperin halusinkin kirjoittaa tämän kynsipostauksen! Aivan mahtava idea ottaa taide mukaan kynsiin! Eli Instagramissa näkee nyt paljon kuvia, joissa on kynsiin kuvioitu sama kuvio tai teema kuin jossakin taideteoksessa. Kynsien koristeluissa on käytetty erilaisia värejä ja niitä on sudittu sinne tänne, taiteilijamaiseen tyyliin. Instagramista esimerkiksi hakusanalla #abstractnails löytyy upeita kuvia tämän tyylisistä kynsistä. Myös erilaiset mandalakuvioiset kynnet ihastuttavat tänä keväänä. Näitä kuvia löytyy yli 20tuhatta kappaletta hakusanalla #mandalanails

Lyhyet kynnet

Tämä on ollut selvästi kasvava trendi jo hetken, mutta nyt huomasin, että yhä vähemmän on enää esillä pitkiä stilettokynsiä. Nykyään suositaan enemmänkin mantelin mallisia lyhyitä kynsiä ja kynsien pituuden jatkamista käytetään yleensä vain, jos jokin kynsistä on esimerkiksi lohjennut eri mittaiseksi kuin muut kynnet. Olen itse ollut jo monia vuosia lyhyiden kynsien kannattaja ja minusta tämä on ihana trendi varsinkin nyt korona-aikana, sillä kynsien alle kertyy valtava määrä bakteereita.

Nude, beige ja pastelli

Yhä enemmän näkee myös näitä kynsiä, jotka ovat kauniita juurikin siksi, että ne ovat mahdollisimman yksinkertaisen värisiä ja niissä on yksinkertainen koristelu. Tässä pätee hyvin sanonta less is more, joka on nykyään muotia. Harvoin näkee enää esimerkiksi räikeän pinkkejä kynsiä, joissa on kolmea eri sävyistä glitteriä koristeena ja joista roikkuu kynsikoru. Usko pois, nämäkin ovat olleet joskus 10 vuotta sitten muodissa. Monet ovat tykästyneet nyt esimerkiksi mattapintaisiin vaaleanruskeisiin yksinkertaisiin kynsiin ja varsinkin kesällä vaaleat sävyt korostivat rusketusta kauniisti.

Marmorikynnet

Okei, marmorikuvio on tällä hetkellä muotia melkein missä tahansa. Kynsissä marmori alkoi näkyä vahvemmin jo reilusti yli vuosi sitten, mutta nyt tuntuu, että some on täynnä vaaleanpunaisen ja marmorin yhdistelmällä tehtyjä kynsiä. Olen myös törmännyt useisiin kynsiteknikoiden verkkokoulutuksiin, joissa opetellaan pelkästään marmoritekniikalla koristelua. Marmorihan on melko ajaton kuosi ja myönnän itsekin hurahtaneeni siihen, sillä tämänhetkinen blogini banneri on marmorikuviota, sekä esimerkiksi keittiömme välitilassa on valkoiset marmorilaatat, joten marmori näkyy nyt vahvasti muuallakin kuin kynsissä.

Geelilakkaukset

Nykypäivänä sana "kynsihuolto" tarkoittaa yhä useammin geelilakkauksien huoltoa, kuin rakennekynsien huoltoa. Geelilakkaus on hellävaraisempi vaihtoehto kuin rakennekynnet, mutta kestävämpi kuin kynsilakka. Geelilakkauksen hyvä puoli on myös se, että ne saa myös kotikonstein poistettua ja uuden ajan voi varata aina kun kaipaa uusia kynsiä. Geelilakkauksen tyypillinen kesto on noin 2-3 viikkoa. Mielestäni geelilakkaus on ihana keino korostaa omaa tyyliänsä omia kynsiä vahingoittamatta.