Kuulumisia kesän ajalta

03.08.2020

Blogi on hiljentynyt kesän ajaksi. Ei kokonaan, mutta melkoisesti kevään postaustahtiin verrattuna. Mitään ihmeellisempää ei ole sattunut, elämän rytmi on vain muuttunut siitä, mitä se oli keväällä. Nyt istun työhuoneessani kirjoittamassa tätä postausta vapaapäivänäni ja muistan, kuinka kivaa tämä onkaan!  Keväällä kun perustin blogini, päätin, että blogin ideana on olla minulle projekti koronalomautukseni ajaksi. 

Kesäkuun olin kesälomalla ja pidin aika lailla somen kiinni, sillä vietimme mieheni kanssa yhteisiä lomapäiviä mökillä ja kotona. Ajattelin, että oikea elämä ei kuitenkaan ole somessa ja halusin viettää aikaa rakkaimpieni kanssa murehtimatta sitä, koska tarvitsee seuraavaksi päivittää Instagramia. 

Heinäkuussa palasin palkkatyöhöni vaatemyyjäksi pitkän tauon jälkeen. Tein aluksi hieman enemmän tunteja kuin yleensä, sillä työpaikallamme oli vielä kesälomat silloin meneillään. Heinäkuun alussa myös kynsibuumi lähti kunnolla käyntiin, eli olen tehnyt geelilakkauksia aina kun muilta töiltäni olen kerinnyt. Olen huomannut, että kalenterini on viimeisen viiden viikon ajan ollut poikkeuksellisen täynnä. Se on toki hyvä juttu, että olen saanut palata lomautukseni jälkeen töihin, sillä yhä monet ovat työttöminä koronan aiheuttamien seurausten takia. Aion palata elokuun aikana myös kosmetiikkamyyjän hommiin, joten työpäiviä on tiedossa taas oikein mukavasti syksylle. 

Jostain syystä tuntuu, että tämän vuoden kesä on mennyt todella nopeasti. Vaikka olen tehnyt kesän aikana paljon kaikenlaista, on jäänyt kuitenkin sellainen olo, että paljon on jäänyt tekemättä. Meidän kesän piti alunperin alkaa jo huhti-toukokuussa pitkän työputken jälkeen ulkomaanmatkalla ja hommia piti painaa täysillä kesälomaan saakka, ja ehkä hieman lomallakin. Kevät kuitenkin pysäytti elämän täydellisesti omalla kohdallani ja arki muuttui radikaalisti. Työt jäi tekemättä, matkat jäi matkustamatta ja juhlat jäi juhimatta. Keväällä sai haudata myös pitkäaikaiset yrittäjyyshaaveet. 

Kesä 2020 on opettanut pysähtymään ja miettimään elämän arvoja ja asioiden tärkeysjärjestystä. Olen kuunnellut valtavat määrät äänikirjoja ja podcastejä ja lukenut erilaisia inspiraatiota antavia artikkeleja. Näistä olen saanut oppia ja oivaltanut monia asioita omasta elämästäni. Edelleen työ/ura on minulle tärkeä asia elämässä, mutta koen, että oma suuntani sai jonkinverran vahvistusta tulevaisuuteen kesän aikana. Kesä yllätti minut työrintamalla myös täysin. Eteeni tuli tilanne, jossa mietin kirjaimellisesti yöt ja päivät sitä, mihin suuntaan haluan työelämäni kehittyvän ja minkaläinen kosmetologi haluan olla. En saanut unta öisin, sillä mietin ja mietin. En kertonut tästä tilanteesta kuin vain muutamille läheisimmille ihmisilleni, sillä en ollut varma tulevasta päätöksestäni. En usko kylläkään, että olen vieläkään varma, mutta vain aika näyttää, onko tämä tekemäni päätös oikea vai väärä. Jostain syystä kuitenkin tämä työelämään liittyvä käännekohta myllersi ajatuksissa ja sai aikaan hieman stressiä ja unettomia öitä.

Laitoin hetki sitten myös kotimme vierashuonetta uuteen kuntoon ja rakensin siitä itselleni virallisen "työhuoneen". Järjestelin myös kaappeja uusiksi ja etsin tavaroillemme uuden, järkevämmän järjestyksen kotona. Tästä voisin kirjoittaa oman postauksen jossain vaiheessa ja näyttää, kuinka loin ensisestä varasto/vieras/vaate/työ- huoneesta selkeän tilan, jossa on helppo keskittyä ja keksiä luovia ideoita.

Tapasin uusia ihmisiä ja osasta tuli ihan ystäviä. En kuitenkaan hylännyt vanhoja ystäviäni, vaan vietin heidänkin kanssa ikimuistoisen mökkiviikonlopun, yhdet vauvakutsut, päivän jokilaivoilla Turussa, kesäpäivän Mathildedalenissa, sekä suppailua kokeillen. Pääsin ajamaan myös vesijetillä, joka osoittautui ihan super kivaksi puuhaksi! Kävin myös yksissä häissä, sekä yksissä kesäjuhlissa. Edessä on tulevana viikonloppuna vielä juhlimista ystävieni kanssa pitkästä aikaa.

Blogihiljaisuuteen liittyy myös se, että olen ollut periaatteessa kesän ajan ostolakossa kosmetiikan suhteen. Mainitsinkin jo aikaisemmin jossain vaiheessa, että aion tulevaisudessa keskittyä luonnonkosmetiikkaan, kunhan saan nykyiset tuotteeni käytettyä pois. Ja niitä tuotteita on kuitenkin vielä melko runsas määrä kaapissa, joten siirtymässä kestää vielä hieman. Myös yllä mainitsemani kinkkinen työelämän tilanne vaikutti siihen, että aloin miettimään, mitä blogissani julkaisen jatkossa, vai julkaisenko enää mitään ollenkaan. 

Lopputuloksena voin todeta, että kesä 2020 on ollut erilainen, mutta mukava. Olen kuitenkin kiitollinen, että minä ja läheiseni olemme kaikki pysyneet terveenä, eikä asuinalueellani Varsinais-Suomessa ole enää ollut suurta koronavaaraa kesän aikana.