Kantapäiden hoitoa villasukilla

04.10.2022

Valittelin työkaverilleni, miten aina onkaan niin kylmä. Varpaat on jäässä kokoajan, mutta en tykkää värillisistä villasukista, vaan olen aina halunnut sellaiset villasukat, jotka oikeasti lämmittävät, mutta eivät kiinnitä huomiota kirjavuudellaan. Työkaverini, toiselta nimeltään taitava Rouva Pyry siis loihti minulle sellaiset. Mutta nämäpä eivät olekaan ihan tavalliset villasukat, sillä lanka sisältää aloe veraa ja jojobaöljyä, eli lanka hellii kutojan käsiä tekovaiheessa sekä sukkien käyttäjää jaloissa. Lanka on myös käsitelty siten, että se kestää myös konepesua, eikä öljyjen hoitavat vaikutukset kärsi heti ensimmäisten pesujen aikana. Ohjeessa sanotaan, että öljyt säilyvät langassa jopa 40 pesukertaa. Villasukkia harvoin pestään joka käyttökerran jälkeen, joten omasta mielestäni on ihana ajatus, että tämä kiva ominaisuus langassa ei mene pesussa hukkaan tai kulu käytössä pois. 

Mun iholla kutittaa kaikki villa, tai niin olen aikaisemmin luullut, mutta näitä sukkia pystyy surutta käyttämään ihan paljaissa jaloissa, sillä lanka on sen verran pehmeetä, että ei kyllä kutita. Lanka on käsitelty konepesun kestäväksi uudella EXP-menetelmällä, joka on perinteistä superwash-käsittelyä ympäristöystävällisempi tapa.

Mielestäni tässä on tosi kiva lahjaidea vanhukselle, pehmeät jalkoja hoitavat villasukat, jotka eivät kutita!

Mistä tätä lankaa voi sitten tilata?

Työkaverini, joka nämä minulle kutoi, on myös pitkän ajan käsityöyrittäjä ja hän pyörittää samalla myös lankakauppaa täällä landella sekä myös netissä. Rouva Pyryn lankakaupan löydät Mellilästä osoitteesta Koskentie 476 sekä netistä osoitteesta www.rouvapyry.fi/

Tässä linkki aloe vera&jojoba langan nettisivuille: 

https://www.rouvapyry.fi/store/product/austermann-step-4-classic

Joten vielä ehtii tilata langat Rouva Pyryn nettikaupasta ennen joulua ja kutoa sukat vaikka lahjaksi. :) Käsityöihmisten kannattaa ottaa myös Rouva Pyryn Instagram seurantaan, sillä siellä pääsee ihastelemaan upeita neuletöitä ja samalla pysyy ajantasalla lankakaupan kuulumisista.