Ihonhoitoa tukeva meikki

27.05.2020

Harvalla meillä on normaali iho ja varmasti moni on jossain vaiheessa tuskaillut iho-ongelmien peittämisen kanssa, tai meikin asettuvuuden kanssa huonolla iholla. Meikin ei aina tarvitse olla pelkkää ihon peittämistä, vaan meikeillä voidaan myös hoitaa ihoa ja sen ongelmia.

Akneihon meikkaus

Tulen jossain vaiheessa tekemään oman postauksen aknesta, sekä antamaan vinkkejä akneihon meikkaukseen, mutta käydään tässä postauksessa pintapuolin läpi myös tämä asia. Muistan joskus vuosia sitten, miten ihmiset vielä ajattelivat, että meikki aiheuttaa ihoon epäpuhtauksia ja liian voimakas meikki on yksi syy aknen puhkeamiselle. Onnneksi näin ei kuitenkaan ole ja uskon, että suurimmat luulot tästä on karistettu jo pois monen ajattelumaailmasta. Akneihosta kärsivä tekee usein kaikkensa, että saisi punoittavat paukamat piiloon. Hyvälaatuinen ja hoitava meikkihän on iholle oikein ideaalinen suojaratkaisu. Akneiholle tulisi valita tuotteita, joissa on mukana esimerkiksi tulehdusta ehkäiseviä aineita, sekä ihoa rauhoittavia ja epäpuhtauksia ehkäiseviä aineita.  Esimerkiksi Baremineralsilla on meikkituote, joka sisältää salisyylihappoa, jonka avulla se hoitaa ja ehkäisee epäpuhtauksia. Ainahan täytyy pitää huolta siitä, että iholle levitetään meikkivoidetta vain puhtailla välineillä, mutta akneiholla tämä on erityisen tärkeää, sillä monesti akneiho on alttiimpi tulehduksille ja bakteereille.

Akneihoa tulisi peittää kevyillä tuotteilla, kauniisti kerrostaen. Myös ihon pohjustustuotteisiin tulisi kiinnittää huomiota, sillä tarjolla on esimerkiksi punaisuutta häivyttäviä, hoitavia pohjustustuotteita, jotka sopivat hyvin akneiholle ja tekevät ihosta mattapintaisen. Pohjustuksen jälkeen yksittäiset märkäpäät ja muut paukamat voi peittää esimerkiksi finniä hoitavalla peiteaineella, joka ei ole komedogeeninen.

Couperosan meikkaus

Couperosaiholle on tarjolla lukuisia vihertäviä voiteita, jotka häivyttävät ihon punaisuutta ja tekevät meikkaamisesta helpompaa. Nämä voiteet vahvistavat ihoa samalla ja hoitavat pintakuivuutta, sekä punoitusta. Olen suositellut couperosaiholle monesti esimerkiksi mineraalimeikkipohjia, joilla voi kerrostaa niin monta kertaa kuin haluaa. Näin meikistä tulee kevyen näköinen ja heleä, eikä couperosan aiheuttama punoitus erotu niin paljoa iholta. Markkinoilla on myös muita couperosaan suunniteltuja tuotteita. Esimerkiksi apteekeista saatavasta Avenen Couvrance-sarjasta löytyy tuotteita herkälle couperosaiholle.

Herkkä iho

Suosittelisin muuten herkälle iholle couperosa-ihon tapaan mineraalimeikkejä, mutta joskus iho voi olla niin herkässä tilassa, että sitä ärsyttää jo pelkkä kabukisiveltimellä pyörittely. Herkkä iho voi myös ärsyyntyä liian paksusta meikkivoiteesta, tai siitä, että iholle laitetaan useaa eri tuotetta (seerumi, kosteusvoide, primer, peitepuikko, meikkivoide, puuteri yms). Kosmetiikkaneuvojana työskennellessäni suosittelin herkkäihoisille monesti bb-voidetta, joka samalla kosteuttaa, sekä peittää ihoa. Laadukas BB-voide toimii usein myös aurinkosuojana, joka on tärkeä muistaa, varsinkin jos ihosi palaa helposti. Jos ihosi ärsyyntyy helposti kosmetiikan sisältämistä aineista, on hyvä valita tuote, joka sisältää mahdollisimman vähän ainesosia. Tuotteet kannattavat olla ainakin hajusteettomia, sekä dermatologisesti testattuja.

Ikääntynyt iho

Iho, jolla on ikävuosia jo sen verran, että siinä alkaa näkyä ryppyjä ja juonteita, tarvitsee ihan erityistä hoitoa. Ikääntyvässä ihossa meikkikin on jo haastavaa, sillä monesti meikkivoide ajautuu juonteisiin ja erilaiset ryppyjenhoitotuotteet alkavat rullautumaan meikin alla. Ikääntyneen ihon meikkiin on varattava vähän enemmän aikaa, jotta hoitotuotteet kerkeävät imeytymään rauhassa ennen meikkiä. Tällaiselle iholle hyviä vaihtoehtoja on myös valokynät, sekä hyvin ohuet meikkivoiteet, joissa on mukana esimerkiksi hoitavia ainesosia, tai Anti-age BB-voiteet. Esimerkiksi Sisleyllä ja By Raili-sarjalla on paljon kehutut meikkivoiteet, jotka on nimenomaan suunniteltu aikuisen naisen iholle. Ikääntynyttä ihoa meikatessa kannattaa jättää pois runsas puuterointi, sillä se yleensä tuo juonteet paremmin esille.