Ihon hoitaminen flunssan jälkeen

27.08.2020

 Ajattelin kirjoittaa itselleni, sekä monelle muullekin tällä hetkellä hyvin ajankohtaisesta aiheesta. Itse olen sairastanut nyt sunnuntaiyöstä asti ja kun katsoin peilistä itseäni kunnolla tänään, huomasin, että tämä ärhäkkä flunssa on runnellut ihonkin kuntoa. Tässä postauksessa ei ole siksi mitään kiinnostavia kuvia, sillä energia ei enää riittänyt valokuvaamiseen. Ja sanotaanko, että vaikka olo alkaakin kohentua, fiiis ei ole kuitenkaan kovin valokuvauksellinen, kun kasvoja koristaa punainen rohtunut nenä ja väsyneet silmät.

Nopeasti, vain muutamassa päivässä ihoni on muuttunut täysin erilaiseksi kuin se oli vielä viikko sitten. Ihoni on tällä hetkellä harmahtava, kalpea kuin lakana, kuivan kiristävä, sekä punoittava. Nenän alue näyttää tällä hetkellä kilpikonnan nahalta, sillä olen niistänyt valtavasti tämän viikon sairastelun aikana. Huulet on rohtuneet. Silmänympärykset punoittaa ja niistä voi nähdä selkeästi väsymyksen, joka on tullut flunssan aiheuttamista unettomista öistä. Alkuviikosta huomasin myös poskillani melkoista röpelöistä tukkeumaa, joka johtui varmastikin siitä, että olen hikoillut jonkun kuumeaallon jälkeen ja nukkunut tyyny poskea vasten. Huomasin myös, että nenään oli taas kertynyt komea määrä mustapäitä (komedoja), sillä olen käyttänyt nenääni milloin mitäkin rasvaista tököttiä, jottei se kirvelisi koko ajan. Ihon sameus ja harmaus voivat kantautua myös huonosta ruokavaliosta, joka on koostunut lähinnä karkista ja Fantasta.

Tietysti oman ihoni kuntoon vaikuttaa myös tämä hieman alle viikon mittainen meikittömyys ja hoitamattomuus, sillä onhan ihoni tottunut siihen, että lähes joka päivä laitetaan hoitotuotteet ja meikkivoiteet ja puuterit. Ihoni on siis tottunut jokapäiväiseen suojaukseen ja nyt se on ollut täysin "paljaana" useamman päivän. Myönnän, että olen laiminlyönyt täydellisesti ihonhoitorutiinit, mutta tämä hyväksyttäköön 39,2 asteen kuumeessa, josta olen kärsinyt.

Myös osa antibioottikuureista voivat vaikuttaa radikaalisti ihon kuntoon ja joissakin sivuvaikutuksina saattaa olla esimerkiksi ihottumaa.

Ei ole ehkä realistista jakaa vinkkejä, kuinka hoitaa ihoaan kovan flunssan kourissa, sillä eihän oikeasti kukaan jaksa ajatella seerumeja, kun oikein kunnolla sairastaa. En edes minä, joka yleensä aina hoidan ihoani, tilanteesta riippumatta. Mutta, jaanpa tässä muutaman vinkin, kuinka hoitaa ihoa flunssan jälkeen, sitten kun omat voimat ovat taas palautuneet.

Huulet rohtuvat helposti jatkuvasta niistämisestä ja siitä, kun hengitetään suun kautta, kun nenä on tukossa. Itse myös huomasin ylähuulen ylle kertyneen pienen pieniä tukkeumia, johtuen siitä, että huulirasvaa on käytetty paljon ja sitä on levitetty koko suu-nenä-alueelle. Ihanan täyteläinen tuote hoitamaan kuivuutta suun ja nenän aluetta on esimerkiksi Flow Cosmeticsin Sheavoi. Jos huulet kestävät, tekisin niille hellävaraisen kuorinnan ja levittäisin jonkin todella kosteuttavan super naamion huulien päälle ja ympärille. Toki jos ajattelee, mikä olisikaan ihanampi hetki ostaa kunnon huulille tarkoitettu huulinaamio, kuin silloin, kun huulet sitä todella tarvitsevat.

Esimerkiksi tällä Kocostarin huulinaamiolla on hintaa vain 3,90€, joka on minusta ihan sopiva summa palauttamaan flunssan runtelemat kasvot.

Luonnonkosmetiikan puolelta löysin myös tämän kiinnostavan tuotteen Naturellen verkkokaupasta. Hinta tälle huulinaamiolle on hieman tyyriimpi (tuotteen koko tietysti isompi ja se on tarkoitettu pidempiaikaiseen käyttöön) mutta inci-lista näyttää niin houkuttelevalta, että saatan harkita tämän tuotteen ostoa.

Kuumeisen petipotilas ajan jälkeen loistava tuote ihonhoitorutiineihin on suihkutettavat kasvovedet/hoitosuihkeet kasvoille. Koska kuume jo itsessään kuivattaa kehoa ja ihoa, eikä kipeänä aina tee mieli juoda tarpeeksi vettä, pitkin päivää suihkittavat kasvovedet toimivat kätevästi tuomaan iholle lisäkosteutta. Tällä hetkellä itse kaipaisin kovin suihkittavaa ruusuvettä, mutten sitä nyt mistään saa, sillä olen koronatestin tulokseen saakka karanteenissa.

Flunssan jälkeen itse ajattelin ylikuluttaa kaikkia ihoa virkistäviä ja kirkastavia kasvonaamioita. Aion ottaa säännöllisesti vitamiinit ja alkaa palauttamaan ateriatytmiä terveelliseen suuntaan, joten en aio unohtaa ihoni tarvitsemia vitamiineja arjesta. Yksi hyvä naamio on ainakin Natura Siberican energisoiva naamio, josta olen aiemmin kirjoittanutkin jo blogiin. Postaukseen pääset tätä klikkaamalla.

Laitoin ystävilleni Snapchatissa eilen videon itsestäni. Lähes jokainen vastasi siihen kertomalla, että näytän todella kipeältä. Jep, yhtenä syynä oli varmasti se, että silmänympärykset olivat punoittavat ja silmät olivat vuotaneet loputtomasta aivastelusta. Silmät olivat kuivat ja väsymys näkyi niistä vahvasti. Joten, jos haluat kunnolla hemmotella itseäsi flunssan jälkeen, viilentävät ja virkistävät silmänympärysnaamiot ovat oiva tuotevalinta piristämään ilmettä. Itse en näitäkään pysty käydä ostamassa, koska edelleen karanteeni... mutta, jos haluaa olla jälkiviisas, voi tilata esimerkiksi jonkun näistä testiin: Ruohojuuresta 100% Pure kirkastava Aloe Vera silmänympärysnaamio tai korealaisesta kosmetiikasta kiinnostuneille BeautyKo:sta Dewytreen silmänympäryslaput.

Ja hei, last, but not least, pakko mainita taas Atopikin itseruskettava kasvovesi.

(Tarkkasilmäiset ovat huomanneet, että suosittelen tätä lähes kaikille ja aina.) Jos ihon väri ei vain palaudu heti eloisaksi, itse aion ainakin antaa sille hieman lisäsävytystä itseruskettavalla. Toimii, sillä kevyt päivetys iholla saa sen näyttämään heti paljon terveemmältä.  

Eli loppuun tiivistettynä: keskitä ihoosi enemmän huomiota mitä normaalisti, ruoki ihoasi vitamiineilla ja mineraaleilla, kosteuta ja virkistä sitä.