Ihana Suomalainen Atopik

14.07.2020

 Haluan heti alkuun mainita, että en kirjoita tätä postausta minkäälaisesta yhteistyöstä, vaan suosittelen kyseisiä tuotteita oman, usean vuoden kokemukseni perusteella.

Jos minulta kysyttäisiin, mikä on suosikkimerkkini suomalaisten valmistamista ihonhoitotuotteista, vastaisin todennäköisesti Atopikin, tai Ekopharman, jokatapauksessa jonkun Naviter Oy:n valmistaman tuotesarjan. Atopik on minulle jo vanha tuttavuus, sillä tutustuin merkkiin jo aikoina, jolloin työskentelin apteekissa. Muistan todella hyvin kohtaamisemme Atopikin edustajan, Raunin kanssa. Olin tuolloin kosmetiikkavastaavana, joten hän esitteli minulle tuotemerkkiä, jota oltiin juuri lanseeraamassa apteekkeihin. Näin pakkaukset ja valmistajan, sekä kuulin nimen ja sarjan ideologian ja olin myyty. Sain myös tuona kohtaamisena ensimmäiset tuotteet kotiin kokeiltavaksi. Vaikka en tiennyt, jääkö tuotteet apteekin valikoimaan, tiesin, että omaan käyttööni ne kyllä päätyy.

Aluksi ajattelin, että kuluttajalle on todella vaikea myydä Atopikin tuotteita, sillä vielä siihen aikaan (2017) asiakkaat eivät arvostaneet niin paljoa kotimaisuutta, eikä luonnollisuutta. Muistan, kuinka moni kertoi, että tuotteet haisevat heidän mielestään liian pahalta ja itselle myyjänä saattoi olla vaikea perustella, miksi oudosta tuoksusta välittämättä kannataisi kokeilla kyseisiä tuotteita. Kun katsoo kolme vuotta eteenpäin, Naviter on luonut Atopikista menestyvän apteekkibrändin, johon suomalaisen on helppo luottaa ihonhoidossa. Nykypäivänhän asiakas hakee juurikin kotimaisia ja luonnollisia tuotteita ihonhoitorutiineihinsa. Atopik täyttää vaatimukset, sillä tuotesarja on 100% vegaaninen, valmistettu Suomessa, Fi-Natura sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, sekä eläinkokeeton. Minusta on ihanaa, että tätä artikkelia kirjoittaessa en joudu kurkistamaan tietoja Atopikin nettisivuilta, sillä tunnen tuotesarjan elinkaaren ja tuotteet kuin omat taskuni.

Atopik koostuu kolmesta eri tuotelinjasta; Sensitive, Anti-Age ja uusimpana tulokkaana Balance. Lisäksi Atopik valmistaa myös erilaisia vartalonhoitotuotteita, itseruskettavia tuotteita, ravintolisiä, sekä aurinkotuotteita.

Sensitive-linjan tuotteet olivat ensimmäiset, joita apteekkeihin tuli myyntiin muutamia vuosia sitten. Rauhoittavaan ja herkälle iholle suunniteltuun tuotevalikoimaan kuuluu rauhoittava kauravoide, kauraöljy, silmänympärysvoide, suojaava sinkkivoide, sekä hoitobalmi. Itselleni näistä tuotteista viikottaiseen käyttöön on jäänyt rauhoittava silmänympärysvoide, sekä kauraöljy. Jos mietin, että seuraava talvi tulisi olemaan lumipyryä ja pakkasta täynnä, en edes uskalla ajatella, miltä ihoni ja varsinkin silmänympärysihoni tulisi näyttämään ilman näitä Atopikin Sensitive- tuotteita.

Anti-age-linja sisältää kiinteyttävän hoitoseerumin, hoitovoiteen, silmänympärysvoiteen, kasvosuihkeen, sekä vartalovoiteen. Anti-age linjan tuotteet sisältävät ainakin hyaluronihappoa, C-vitamiinia, sekä suomalaista luonnonmustikkaa. Vaikka minulla ei vielä olekaan ikää anti-age tuotteille, uskon, että seuraava Atopikin tuotteeni tulee olemaan jokin Anti-Age-linjan tuotteista, sillä näitä en ole vielä päässyt kokeilemaan.

Balance on tullut linjoista viimeisimpänä myyntiin ja tämän linjan tehtävä on tasapainottaa ihoa. Tässä vaiheessa menin Atopikin nettisivuille, sillä en aikaisemmin ollut tutustunut Balance-linjan tuotteisiin. Tästä linjasta löytyy puhdistusvaahto, tasapainottava kasvovoide, probioottinaamio, hoitovoide rosacealle, sekä paikallishoitotuote aknelle. Vaikuttaa melko mielenkiintoiselta, vai mitä?

Atopikin itseruskettavat ovat saaneet paljon kehuja somessa viime aikoina, eikä suotta. Varsinkin itseruskettava kasvovesi on sellainen tuote, että en vaihtaisi sitä pois ihonhoitorutiineistani, vaikka saisin miljoonan. Uskallan väittää, että minulla on käytössä ehkä viides pullo, sillä olen käyttänyt tuotetta jo usean vuoden, siis ihan alusta alkaen. Kasvovesi ruskettaa mukavasti asteittain ja sillä pystyy säätelemään rusketuksen voimakkuutta melko helposti. Käytän itseruskettavaa kasvovettä 1-3 kertaa viikossa ja yleensä laitan sen yöksi vaikuttamaan. Toinen syy, miksi käytän samaa itseruskettavaa kasvoilleni vuodesta toiseen on tuotteen kyky kosteuttaa ihoani. Hoitava koostumus sisältää antioksidanttista metsämustikkaa ja rauhoittavaa kaurauutetta.

Auinkotuotteitakaan en ole vielä päässyt kokeilemaan, mutta nekin vaikuttavat todella kiinnostavilta. Aurinkotuotteiden linjaan sisältyy sävyttävät aurinkosuojavoiteet (spf30), spf30 spray, spf30 kasvovoide, sekä Aftensun geelivoide.

On mielestäni myös aika luontaista, että apteekeissa myytävään tuotesarjaan voi yhdistää myös sisäisesti ihon hyvinvointia tukevan tuotteen, nimittäin Atopik Kaura-Omegaöljyn. Olen itse joskus muutaman kerran maistanut tätä tuotetta, mutta pakko todeta, että ei sitä maun takia juoda. Nimi kertoo paljon mausta, sillä se maistui täysin kauran ja öljyn yhdistelmältä, ei siis mitenkään houkuttelevalta. Tietysti jatkuvassa käytössä olisi ehkä viisainta lisätä öljy esimerkiksi jonkin suolaisen ruuan joukkoon, vaikka salaatin päälle.

Haluan myös mainita sen esimerkillisyyden, jonka Atopik antaa nettisivuillaan. Kaikki on todella selkeästi esillä, eikä tietoa tarvitse tolkuttomasti etsiä. Plussaa myös todella kattavasta ainesosien luettelosta, josta ostaja voi tarkistaa, mitä mitkäkin raaka-aineet tekevät iholle. Tämä raaka-aineiden esittely on myös hyvin loogista, sillä kokemuksesta tiedän, että apteekin kosmetiikkahyllyn asiakas saattaa olla erityisen tarkka tuotteen sisältämistä aineista.  

Korona-aikana on ollut myös ihana huomata, että Atopik on tuonut valikoimiinsa esimerkiksi probiootteja sisältävän käsienpuhdistusgeelin, joka tukee ihon mikrobiomia jokaisella pesukerralla, sekä ihoa hoitavan käsidesin.