I was born with glitter in my veins

05.06.2020

 "I was born with glitter in my veins" Näin luki teininä oman huoneeni seinällä. En kuitenkaan silloinkaan käyttänyt irtoglittereitä, vaan enemmänkin kimaltavia huulikiiltoja, luomivärejä ja tietysti paljettivaatteita yms. Minulla ei siis ole paljoakaan kokemusta irtoglittereiden käytöstä, muuta kuin joissakin teematapahtumissa. Päälimmäisenä mieleeni muistuu pari glittermuistoa. Joskus halloweenina helinäkeijua esittäessä tein vihreän silmämeikin käyttäen irtoglitteriä. Silloin oli muistaakseni glitteriä myös poskilla, sekä keijuasuni siivissä. Myös kosmetiikkaneuvojana työskennellessäni meillä oli teemaviikko ja teemana satumaa, jolloin laitettiin glitterit kasvoille ja kukkaseppeleet päähän.

Voitin yhdessä vaiheessa Beautyko:n ja Glitternistin yhteisestä arvonnasta paketin, joka sisälsi näitä erivärisiä glittereitä. Heti paketin avattuani päätin testata yhtä glitteriä ja tehdä kuvassa olevan meikin. Yksi syy, miksi en käytä paljoakaan irtoglittereitä, on varmaankin se, että glitterien poistaminen onnistuu helpoiten öljypohjaisilla tuotteilla ja öljypohjaiset tuotteet taas ei sovi ripsienpidennysten kanssa yhteen. Meikkaan kyllä usein jonkun räväkämmän meikin ennen ripsienpidennysten huoltoa, sillä tiedän, että ei haittaa vaikka pesisin sen meikin pois vähän rajummin. En välttämättä mene minnekään, vaan meikkaan tavallaan siksi, että ylläpidän meikkaustaitojani ja haluan kokeilla jotain uutta.

Ekoglitterit

Itselleni tuli myös sellainen ajatus mieleen, että en halua käyttää pientä muovista hilettä, joka lopulta päätyy viemäriin ja sitä kautta luontoon. MUTTA, kävin glitternistin sivuilla vielä tutustumassa tähän aiheeseen ja huomasin, että siellähän on iso liuta ekologisia glittereitä! Ihan mahtavaa! Ekoglitterit on valmistettu kasviperäisestä selluloosasta ja ne hajoaa luonnossa yli 90 prosenttisesti. Monelle voi tulla mielikuva, että ekoglitter ei ole yhtä kimaltavaa ja värikästä, kuin normaali glitter, mutta voin kertoa, että kyllä on! Ekoglitterit saa värinsä luonnollisista väriaineista, sekä esimerkiksi mica-jauheista. Valikoimasta löytyy lähes jokaista väriä, sekä myös hienojakoisempia glittereitä, joita voi käyttää vaikka highlighterin tapaan. Ekoglittereitä voidaan käyttää myös lapsen iholla, sillä ne ovat pehmeämpiä kuin normaalit glitterit. Mielestäni tämä on ihana lisä esimerkiki naamiaisiin keijukaisen kasvoille tuomaan kimallusta. Huom! En tarkoita tällä nyt kuitenkaan sitä, että lapselle alettaisiin tekemään glittermeikkejä jatkuvasti, vaan sitä, että ekoglitter on varmasti turvallisempi vaihtoehto, kuin marketista löytyvät vappu- tai halloween kimallusgeelit. Ekoglittereitä ei ole testattu eläimillä ja ne ovat vegaanisia ja parabeenittomia.

Glitterien kiinnitys

Glitterit saa kiinnitettyä hyvin jollain paksulla voiteella. Esimerkiksi vaseliinia ja sheavoita voidaan käyttää glitterien kiinnitykseen. Glitterin kiinnitykseen on myös saatavilla erillisiä kiinnitysaineita, sekä ihoystävällistä glitterliimaa, mutta omien testailujen perusteella kotoa löytynyt vaseliini on ajanut asiansa hyvin. Itse olen kiinnittänyt glitterit luomille tai poskille aina melko kapealla lättänällä siveltimellä, jolloin ne saa taputeltua tasaisesti iholle.

Glittereistä uudelleen innostuneena kieltämättä hieman harmittaa, että tänä kesänä ei ole mitään festareita, sillä muuten olisin varmasti tilannut Glitternistin verkkokaupasta kukkaseppeleen ja saman sävyistä glitteriä.

Mielestäni Glitternistin takana on myös hieno yritysidea, joka on lähtenyt liikkeelle yrityksen perustajan Tiinan bileillasta. Tiina ja kaverit olivat laittaneet kunnon glittermeikit naamaan ja suunnanneet baariin, jossa he olivat saaneet paljon huomioita meikkiensä takia. Kuuntelin pari päivää sitten Glitternistin haastattelun Beautyko:n podcastistä, jossa yrityksen omistaja Tiina kuitenkin paljasti, että hänen työpäivänsä ei ole ihanien glitterien keskellä hifistelyä, vaikka niin voisi luulla. Iso hatunnosto kuitenkin siitä, että hän sai tehtyä bisneksen GLITTERISTÄ!

VINKKI!

Jos kaipaat lisää inspiraatiota glittereiden käyttöön, ota seurantaan Instagramissa @glitternisti ja käy kurkkaamassa tästä linkistä Glitternistin nettiivut, josta löytää valtavasti ideoita glittereiden käyttöön. Voit alkaa harjoittelemaan kotona jo nyt ensi vuoden festarikesää varten!