Mitä HM beauty services tekee?

18.08.2022

Päätin jokin aika sitten, että muokkaan tylsän "Henna Mäkitalo tmi" yritykseni nimen joksikin, joka kuvaisi sitä kokonaisuutta, mitä minä tarjoan. HM beauty services valikoitui uudeksi nimeksi, sillä yritykseni tarjoaa erilaisia kauneusalan palveluita, eikä niitä kaikkia olisi ollut mahdollista yhdistää minkään yhden brändinimen alle. Koin myöskin, että esimerkiksi "Hennan kauneuspalvelut" olisi viitannut enemmänkin kauneushoitolatyyppisiin palveluihin ja sellaisia en tee ollenkaan. Englanniksi nimi kuulosti paljon enemmän toimistotyömäisemmältä ja sitähän se suurimmaksi osaksi onkin. 

Olen aina ollut luonteeltani kekseliäs ja luova, joten mielestäni omaan tilanteeseeni sopii hyvin se, että yritykseni tekee montaa eri juttua. Usein kuitenkin saatan joutua sellaiseen tilanteeseen, että multa kysellään: "Mitäs kaikkea sä nyt sit taas teitkään?" sillä usein tutut ihmiset saattavat olettaa, että olen esimerkiksi lopettanut kynsihommat, jos he näkevät minut vaikkapa Ihoasiantuntijan töissä. Jaksotan kuitenkin kalenteriin nykyään eri aikoihin eri projetkien parissa työskentelyjä. Päätin myös, että tulevaisuudessa pyrin harvemmakseltaan tekemään eri brändin/projektin töitä samana päivänä. Haluaisin siis päästä siihen pisteeseen, että tulevaisuudessa työskentelisin yhden aiheen parissa per päivä, sillä nykyään ajatukset saattavat poukkoilla Ihoasiantuntijasta kynsihommiin ja lopuksi vielä Asiaa kauneudesta-blogiin. Tämä ei vaatisi mitään muuta kuin järjestelmällisyyttä, mutta se ominaisuus minulta valitettavasti puuttuu. 


Asiaa kauneudesta 

Rakkaista rakkain projektini, eli tämä nettisivusto joka sulautunut osaksi yritystoimintaani. Blogini kautta testailen erilaisia kosmetiikkatuotteita sekä kirjoitan kauneusalan monipuolisuudesta apteekkikosmetologin ja yrittäjän näkökulmasta. Asiaa kauneudesta tulee jatkossa laajentumaan monipuoliseksi kauneussivustoksi, mutta tämä tapahtuu pikkuhiljaa kun toiminta kehittyy.


Ihoasiantuntija

Ihoasiantuntija on syntynyt halusta auttaa apteekkeja ihonhoitoon ja kosmetiikan myyntiin liittyvissä pulmissa. Ihoasiantuntija tarjoaa siis ihonhoidon ja kosmetiikan koulutuspalveluita apteekeille. Ihoasiantuntijan kaltaisia palveluita ei paljoa suomessa ole, joten siksi konsepti hakee vielä paikkaansa. Ihoasiantuntija tekee myös yhteistyötä eri apteekkikosmetiikkabrändien kanssa, sillä Ihoasiantuntijan kanavat (blogi ja Instagram) toimivat tiedon ja oppimisen lähteinä apteekkilaisille. Ihoasiantuntijan palveluihin kuuluu myös erilaiset kosmetiikan promootiotyöt esimerkiksi messuilla ja muissa tapahtumissa. 


Studio H beauty

Matalan kynnyksen kynsipalveluita tarjoava kotini yhteydessä toimiva kynsistudio. Tein rakkaasta harrastuksesta osittaisen ammatin itselleni. Kynsitoiminta on siitä kivaa, että koskaan ei voi oppimisen suhteen olla valmis. Aina voi kehittyä koulutuksen ja levitystekniikoiden suhteen ja aina on tarjolla uusia geelisävyjä jos vanhat alkaa kyllästyttämään.