Heleä iho, Lumene kirkas

16.04.2020

Ulkona paistaa aurinko nyt melkein joka päivä ja ainakin itselle tulee sellainen fiilis, että nyt iho kaipaa talven harmauden jälkeen heleyttä. Otin noin viikko sitten testiin Lumenen heleyttävän kasvoveden ja huomaan nyt jo, että kasvojen iho on alkanut näyttää paremmalta. Mähän siis en oo Lumenea oikeastaan koskaan käyttänyt, mutta nyt ajattelin, että aloitan pienesti testaamaan erilaisia Lumenen tuotteita, ovathan ne sentään kotimaisiakin. Kosmetiikkaneuvojana työskennellessäni pistin merkille, kuinka moni suomalainen oikeasti käyttää Lumenen tuotteita päivittäin. Lähes joka kolmannen tai jopa joka toisen ostoskorissa oli Lumenea. Ajattelin, pakko minunkin on täyttää aukko sivistyksessäni ja kokeilla.


Radiance boosting clarifying toner - Eli heleyttävä kasvovesi normaalille ja sekaiholle.

Tuote lupaa siis viimeistellä puhdistuksen jättäen ihon raikkaaksi ja luonnollisen hyvinvoivan näköiseksi palauttaen ihon kosteustasapainoa. Oma ihotyyppi on täysin sekaiho, sen kaikkine heikkouksineen ja hyötyineen. Pakko kuitenkin myöntää, että ensimmäinen käyttökokeilu tällä tuotteella aiheutti punoittavat nenänpielet ja helottavat posket minulle. Eli jotain tässä tuotteessa oli, johon ihoni reagoi voimakkaasti punoittaen, mutta muutaman käyttökerran jälkeen tämä ongelma kuitenkin hävisi ja nyt pystyn käyttämään kyseistä kasvovettä ongelmitta aamuin illoin. Iholle jää raikas fiilis ja iho näyttää hyvinvoivalta ja puhtaalta. En kuitenkaan laittaisi tätä kasvovettä omaan TOP10-listaan, sillä sen verran ikävä kirvely oli ensimmäisillä kokeilukerroilla.


Tuote sisältää lakan siemenöljyä, jonka ansiosta se kirkastaa ja heleyttää ihoa. Lakkahan tunnetusti sisältää runsaasti C-vitamiinia, E-vitamiinia ja A-vitamiinia.


Yllätyin kuitenkin, kuinka moni oli kirjoittanut huonoja arvostelua tästä tuotteesta. Moni oli antanut arvosanaksi yhtä tai kahta tähteä ja kirjoittanut, että tuote aiheutti punoitusta ja ärsytystä. Juuri näillä sanoilla itsekin kuvailisin ihoni ensireaktiota tähän kasvoveteen. Lieneekö syy sitten tuotteen melko voimakkaan tuoksun, vai jonkun tietyn ainesosan ärsyttävyyden. Oma atooppinen ihoni on melko herkkä ottamaan nokkiinsa milloin mistäkin, joten näen kuitenkin tämän tuotteen hyväksi vaihtoehdoksi vähän vahvemmalle iholle ja sellaiselle, jolla ei ole taipumusta punoittaa paljoa.

Loppuun vielä inci-lista:

AQUA (WATER), GLYCERIN, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, RUBUS CHAMAEMORUS (CLOUDBERRY) SEED EXTRACT, PHENOXYETHANOL, SODIUM PCA, CAPRYLYL GLYCOL, PROPANEDIOL, ALLANTOIN, SORBIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, SODIUM HYALURONATE, LINALOOL, LIMONENE, GERANIOL, PARFUM (FRAGRANCE)