Freeman naamiot

01.06.2020

Ikivanha merkki Freeman! Olen käyttänyt Freemanin puhdistavaa savinaamiota niin kauan kuin muistan, mutta viime aikoina mulle on muodostunut hieman negatiivisempi mielipide näistä tuotteista, sillä inci-listoja lueskeltuani huomasin, että naamiot sisältävät melkoisesti myös sellaisia aineita, joita ei varsinaisesti kosmetiikassa tarvita. Kuten esimerkiksi väriaineita, joiden ainoa tehtävä on tuoda tuotteelle kiva väri. Hieman ristiriitaiset mielipiteet, sillä naamioiden ainesosaluettelon alkupää näyttää todella hyvältä, mutta loppupää ei. Freemanin naamioita saa esimerkiksi Prismoista ja Sokoksista ja ne maksavat ainoastaan alle 5 euroa.

Purifying avocado + oatmeal Claymask

Tämä on sellainen naamio, mitä on oltava aina kaapissa siltä varalta, että ärsyttävät finnit yllättävät. Voin siis heittämällä sanoa, että hintaansa nähden tämä on paras testaamani savinaamio, joka oikeasti puhdistaa ihoa ja rauhoittaa punoittavat finnit. Monia savinaamioita kokeilleena voin todeta, että tämä on siitä harvinainen versio, että tämä naamio on oikeasti runsas koostumukseltaan. Itseäni ainakin ärsyttää puhdistavat savinaamiot, joissa ei ole tarpeeksi runsautta. Mutta, moni kakku päältä kaunis, sillä täyden kympin naamio ei kuitenkaan ole kyseessä ainesosaluettelon takia. Tietysti kun kyseessä ei ole luonnonkosmetiikan tuote ja hintakin on todella edullinen, naamio sisältää myös omasta mielestäni kosmetiikkaan melko turhia aineita, joita en välttämättä haluaisi iholleni pistää. Tästä syystä olisi ihana löytää luonnonkosmetiikan puolelta korvaava, yhtä tehokas tuote. Tehokas savinaamio tietysti hieman kuivattaa ihoa ja monesti kun tämän naamion on pessyt pois, iho tuntuu todella kiristävältä, mutta tunne helpottuu heti kun laittaa kunnon voiteen iholle.

Naamio, joka kosteuttaa ja puhdistaa. Täyteläinen savi puhdistaa ihohuokosista lian ja ylimääräisen öljyn. E-vitamiini, avokado ja kaura kosteuttavat ja saavat ihon tuntumaan pehmeältä. Normaalille ja sekaiholle.

Chocolate & Strawberry clay mask

Nyt on pakko sanoa, että tämä ostos oli itselleni melko turha, sillä jostain syystä en pidä yhtään naamion tuoksusta. Naamio tuoksuu ihan suklaapuurolta ja jotenkin se on omaan nenääni liian makean kermainen, kun kyse on tuotteesta, jonka annetaan vaikuttaa iholla. Nyt kun asiaa alkoi oikein ajattelemaan, en tiedä mistä johtuu, mutta en ole oikein koskaan pitänyt kosmetiikasta, jossa on suklaata, tai joka tuoksuu siltä. Naamio jättää kyllä ihon pehmeäksi, mutta todettakoon taas, että I've had better, enkä varmaankaan ostaisi uudelleen tuotetta.

Nauti suklaan ja mansikan tuoksusta samalla, kun naamion sisältämät savet parantavat ihon sävyä ja pienentävät laajentuneita ihohuokosia. Shea- ja kaakaovoi tasoittavat ja pehmentävät ihoa. Normaalille ja sekaiholle.

Ja loppuun vielä molempien incit: 

Avocado + Oatmeal Clay Mask inci: Aqua, Bentonite, Titanium Dioxide, Kaolin, Propylene Glycol, Colloidal Oatmeal, Tocopherol, Persea Gratissima (Acocado) Oil, Disodium Edta, Sodium Polyacrylate, Magnesium Aluminum Silicate, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Diazolindinyl Urea, Fragrance, Yellow (ci 19140), Blue1 (Ci 42090).

Chocolate & Strawberry Clay Mask inci: Aqua, Bentonite, Kaolin, Titanium Dioxide, Propylene Glycol, Fragaria Vesca (Strawberry) Fruit Extract, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Tocopherol, Glycerin, Magnesium Aluminum Silicate, Disodium Edta, Sodium Polyacrylate, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Fragrance, Yellow (CI 19140), Red4 (CI 14700), Red 33 (CI17200), Blue 1 (CI42090), Iron Oxides (CI 77491), CI 77492, CI 77499.