Cossa.fi hävikkikosmetiikan verkkokauppa

28.07.2022

Vihdoin, vihdoin pääsen hehkuttamaan tätä upeaa uutta kosmetiikan verkkokauppaa, nimittäin Cossa.fi - hävikkikosmetiikan verkkokauppa on avattu!

Ennen kuin jatkat lukemista, suosittelen että käyn kurkkaamassa Cossan nettisivut tästä klikkaamalla, jotta tiedät mistä puhun.

Onnekseni pääsin ensimmäisten joukossa testaamaan hävikkikosmetiikan löytöjä. Aina kun jotain uutta ja innostavaa perustetaan kauneusalalle, pirskahtelen ilosta, sillä mielestäni uudet innovaatiot ovat tervetulleita aina!

Be The Cosmetics Savior!

"Pelastamalla kosmetiikkatuotteen Cossan valikoimasta olet mukana luomassa kestävämpää tuote-elinkaarta. Kaikki valikoimastamme löytyvät tuotteet ovat kosmetiikan maahantuojien valikoimasta poistuneita eriä, jotka ovat vaarassa päätyä hävikiksi. "

"Cossa on suomalainen yritys. Prosessi alkaa, kun Suomessa toimivat yhteistyökumppanimme ilmoittavat meille valikoimasta poistuvista tuote-eristään. Valitsemme Cossan valikoimaan tuotteita, jotka sopivat käyttöikänsä, laatunsa sekä brändinsä puolesta Cossan kriteereihin.

Ennen kuin tuomme tuotteet myytäviksi verkkokauppaamme, on tuotteet tuotetietoineen kirjattu järjestelmiimme sekä vastaanotettu varastollemme. Tuotteet sijaitsevat omalla varastollamme Helsingissä, jolloin pystymme seuraamaan pakkausten laatua sekä myyntiaikaa itsenäisesti. Verkkokaupastamme sinä voit löytää tuotteita, samalla tukien kestäviä arvojamme sekä tarjoten kosmetiikalle pidemmän elinkaaren. Pakkaamme tuotteet helposti kierrätettäviin pakkausmateriaaleihin. Tilauksesi mukana saat kosmetiikan kierrätysoppaan. Teemme yhteistyötä ainoastaan brändien ja tuotteiden kanssa, jotka ovat läpäisseet kaikki EU:n turvallisuusvaatimukset sekä -merkinnät."

Cossa siis pelastaa kosmetiikkaa - kirjaimellisesti. Ihana Olivia on tehnyt valtavan hyvän työn, sillä tälle on mielestäni ollut tarvetta. Sitten itse tuotteisiin:

NKD SKN itseruskettava sävytetty mousse - Medium

Mainitsinkin jo aiemmin, että päätin jo keväällä, että tänä kesänä en ottamalla ota aurinkoa, sillä olen alkanut huomaamaan jo nyt auringon tuomia muutoksia ihossani. Siksi valitsinkin tämän moussemaisen itseruskettavan pakettiini. Koen, että moussemaisilla tuotteilla tulee usein syvin rusketus, enkä ollut väärässä tämänkään moussen kohdalla.

Vaahtomaiset itseruskettavat on hyvä levittää itseruskettavalle tarkoitetulla levityskintaalla, sillä siten lopputuloksesta ei tule suttuinen. Tässä NKD SKN moussessa on tosi minimaalinen karttaväri, jotta näkee hieman minne on jo levittänyt. Rusketuksen sävy ja tummuus ovat hyviä. Mediumia tilasin ja mediumia sain. Ja hei, ehdoton lisäplussa siitä, että tuotteessa on DHA täysin luonnollisessa muodossa sekä tuote on täysin hajusteeton ja oikeasti hajuton.

Madara SOS Hydra Star Collection

Tämän setin valitsin sen monikäyttöisyyden takia. Oma ihoni tykkää aina kun siihen laittaa Madaraa, oli se sitten missä tahansa muodossa. Tässä ihonhoitosetissä on mukana Madaralta pintakuivalle ja stressaantuneelle iholle tarkoitetut misellivesi 50ml, SOS Hydra Repair seerumi 20ml sekä SOS Hydra Recharge voide 50ml.

Tykkään ympäri vuotta käyttää aina välillä näitä minikokoisia tuotteita, sillä siten ei kerkeä kyllästymään tuotteeseen ja tekee mieli ostaa taas lisää. Minikokoiset misellivedet ovat myös korvaamattomia tuotteita kesäreissuilla! Näistä tuotteista en ollutkaan aikaisemmin kunnolla kokeillut seerumia tai voidetta (ainoastaan näytepussin verran joskus menneisyydessä) joten oli aivan ihana päästä nyt kokeilemaan yhdessä molempia. Ja kuten alussa mainitsin, ihoni tykkää Madarasta, missä muodossa tahansa.

Seerumi tuo suihkun jälkeen kiristävälle iholle kivan helpotuksen ja mielestäni lämpiminä kesäpäivinä riittää ihan sellaisenaan tuomaan kosteutta tällaiselle sekaiholle. Seerumissa on aika ihanteellinen INCI-lista, sillä nopealla tutkailulla bongasin tuotteesta ainakin C-vitamiinin, E-vitamiinin, hyaluronihapon, ruusuveden, tyrniöljyä sekä kourallisen muita ihonhoidon superaineita.

SOS Hydra Recharge voide tuo tietysti seerumin päälle viimeistellyn kosteuden eikä koostumus ole mielestäni yhtään liian paksu (jota voi joskus SOS-voiteista luulla). Voide sopii mielestäni hyvin yö-sekä päivävoiteeksi.

"Pohjoisen antioksidanttinen pioni kosteuttaa intensiivisesti, ja sillä on voimakkaita ikääntymistä hidastavia vaikutuksia, kun taas pellavan polysakkaridit muodostavat kosteutta sitovan kalvon ja vahvistaa ihon luonnollista lipidisuojaa. Rauhoittavan punajuuren betaiini hyaluronihapon kanssa palauttavat ihon hehkun ja säteilyn."

Nämä Madaran tuotteet eivät suinkaan olleet vanhentuneita- tai vanhentumassa, vaan Cossan yhteistyökumppani on poistanut paketin valikoimistaan, jolloin se on päätynyt Cossan hyödynnettäväksi, kätevää, eikö? Cossan kaikilla tuotteilla on vaara päätyä hävikiksi, jos me kuluttajat emme pelasta niitä, joten eiköhän laitetan yhdessä tuumasta toimeen ja ryhdytä kosmetiikkapelastajiksi? (ihana titteli <3)