25 kysymystä omasta ihonhoidosta

08.06.2020

 Löysin Eiran blogista kivan haasteen, jonka on alunperin vuosi sitten kirjoittanut Lipstick Love blogia pitävä Linda ja päätin itsekin tehdä tästä postauksen. 25 kysymystä ihonhoidosta, olkaa hyvät!

1. Mikä on ihotyyppisi?

Selkeä suomalainen sekaiho. Poskilla on ohut iho, johon tulee helposti näppylöitä. Nenän ja leuan kohdalla on pienen pieniä mustapäitä. Iho on pinnalta kauttaaltaan melko kuiva, sekä nenänpielet saattaa punoittaa useinkin.

2. Käytätkö silmänympärysvoidetta? Jos käytät, minkä ikäisenä aloit sellaista käyttämään?

Kyllä, käytän päivittäin. Minulla on vielä erikseen silmänympärysvoiteet yö- ja päiväkäyttöön. Yökäytössä on Estee Lauderin silmänympärysvoide, joka silottaa ryppyjä ja päiväkäytössä on Atopikin silmänympärysvoide, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Olen käyttänyt silmänympärysvoidetta niin kauan kuin muistan, ehkä noin 16-vuotiaasta saakka.

3. Ihonhoitotuote josta et ikinä luopuisi?

Pakko sanoa vähän pinnallinen vastaus, Atopikin itseruskettava kasvovesi! Mietin tätä kysymystä huolella ja tajusin, että se on melkeinpä ainut sellainen tuote, jota on oltava aina kaapissa. Ostan siis hyvissä ajoin aina uuden pullon, ennen kuin vanha pääsee loppumaan. Tästä ei tule voimakas rusketus, joten käytän itseruskettavaa kasvovettä noin 2-3 kertaa viikossa ylläpitämään kivaa sävyä iholla. Koen, että meikkikin näyttää paremmalta, kun iho ei ole niin kalpea. Kasvovesi myös kosteuttaa ihoa ihan super hyvin, sillä se sisältää rauhoittavaa kaurauutetta ja antioksidanttista mustikkaa.

4. Mikä on mielestäsi tärkein vaihe omassa ihonhoitorutiinissasi?

Sanoisin, että ehdottomasti puhdistus. Vaikka olisi kuinka hoitava meikki, tarvitsee ihon kuitenkin saada olla jossain vaiheessa ilman meikkiä. Puhtaalle iholle myös hoitotuotteet imeytyvät ja levittyvät hyvin.

5. Käytätkö ihonhoidossa korealaista kosmetiikkaa?

Olen tutustunut korealaiseen kosmetiikkaan ainoastaan kangasnaamioilla. Tällä hetkellä on säännöllisessä käytössä Eyenlipin kangasnaamiot, sekä kaapissa on pari Skin Foodin kangasnaamiota, joita en ole vielä kerinnyt kokeilemaan.

6. Käytätkö misellivesiä?

Kyllä. Hetki sitten sain loppumaan Mossan miselliveden, enkä ole ostanut vielä mitään uutta tilalle, mutta yleisesti ottaen voin sanoa, että käytän säännöllisesti.

7. Mitä meikinpoistoainetta/-aineita käytät?

Omistan tällä hetkellä ripsienpidennykset, joiden kanssa en paljoakaan silmämeikkejä tee, joten en käytä silmiin erikseen mitään meikinpoistoainetta. Iholle teen kaksoispuhdistuksen puhdistusmaidolla, sekä puhdistusvaahdolla.

8. Käytätkö kasvoöljyjä? Jos käytät, mitkä ovat suosikkejasi?

En käytä kovinkaan paljoa. Kosmetiikkafriikkinä minulla kuitenkin on muutama kasvoöljy kaapissa, joita käytän silloin tällöin esimerkiksi nenälle, kun se alkaa ilmojen takia hilseillä, mutta muuten kosteutan ihoani ennemmin seerumeilla ja voiteilla. Kasvoöljyt ovat kyllä tosi hyviä, mutta en ole jostain syystä vain oppinut niihin omassa ihonhoitorutiinissani.

9. Suositko ihonhoidossa enemmän synteettistä- vai luonnonkosmetiikkaa?

Luonnonkosmetiikkaa. Olin ennen (n. 4 vuotta sitten) pelkän luonnonkosmetiikan käyttäjä, mutta sain myöhemmin töideni puolesta paljon synteettistä kosmetiikkaa kokeiluun, joten voisin sanoa että nyt kaappini sisältävät melko sekalaisesti molempia. En kuitenkaan osta itse enää synteettistä kosmetiikkaa itselleni, paitsi hammastahnaa ja hiuslakkaa.

10. Käytätkö kasvoilla aurinkosuojaa läpi vuoden?

En käytä, vaikka kyllä se olisi suotavaa. Minulla saattaa kuitenkin olla sellaisia päiviä talvella ja syksyllä, kun en oleskele ollenkaan ulkona, joten koen siinä tilanteessa aurinkosuojan iholle melko turhaksi.

11. Kuoritko kasvojesi ihoa, kuinka usein ja millä tuotteilla?

Kyllä, kuorin kasvojen ihon noin 1-2 kertaa viikossa ja käytän tällä hetkellä tätä Natura Siberican kuorintaa.

12. Suositko ihonhoitotuotteiden osalta enemmän edullista markettikosmetiikkaa, kalliimpaa selektiivistä vai jotain siltä väliltä?

Olen tällä hetkellä vielä kosmetiikan suhteen melko kaikkiruokainen, sillä työni puolesta minulla on paljon selektiivistä kosmetiikkaa jäljellä kaapissani. Tulevat kosmetiikkaostokseni aion kuitenkin keskittää luonnonkosmetiikkaan, sillä koen sen sopivan iholleni usein paremmin. Marketista ostan joskus hiustuotteita, mutta usein nekin ovat kampaamosta tai Sokokselta ostettuja ja tietysti Mossaa saa nykyään Prismasta, mutta itse en sitä kuitenkaan miellä markettikosmetiikaksi.

13. Kuinka usein käytät kasvonaamioita?

Käytän nykyään kerran viikossa, sillä blogini kautta minulla on ollut #maskimaanantai, eli esittelen joka maanantai uuden kasvonaamion. Silloin usein postausta kirjoittaessa pidän samalla kasvoillani naamiota.

14. Viisi suosikkibrändiäsi ihonhoitoon liittyen?

Tätä kysymystä piti oikein miettiä hetki, sillä tykkään niin monesta brändistä, mutta viisi suosikkiani ovat Madara, Mossa, Ziaja, Atopik ja Ekopharma.

15. Kuinka monta tuotetta keskimäärin kuuluu aamun ihonhoitorutiiniisi?

Aamuisin pesen kasvot jommalla kummalla puhdistustuotteella (vaahto tai puhdistusmaito), sen jälkeen käyn kasvot läpi joko suihkutettavalla tai levitettävällä kasvovedellä, sen jälkeen laitan kasvoille vielä seerumin ja päivävoiteen. Käytän myös päivisin eri silmänympärysvoidetta kuin iltaisin. Eli yhteensä 5 tuotetta ennen meikkivoiteen levitystä.

16. Kuinka monta tuotetta kuuluu keskimäärin illan ihonhoitorutiiniisi?

Teen iltaisin yleensä kaksoispuhdistuksen, jolloin ensin puhdistan kasvoilta meikin ja sen jälkeen ihon. Riippuen hiukan ihon kunnosta ja päivällä olleesta meikistä, käyn kasvot läpi vielä kasvovedellä tai misellivedellä. Nyt kesäaikaan varsinkin käyn kasvot läpi vielä itseruskettavalla kasvovedellä tavallisen kasvoveden imeytymisen jälkeen. Laitan yöksi myös silmänympärysvoiteen, seerumin ja yövoiteen, sekä tarvittaessa näppyjen päälle hoitavan geelin. Käytän usein siis keskimäärin 8 eri tuotetta iltaisin.

17. Käytätkö erillistä naamiota huulille tai silmänalusiholle?

En ole käyttänyt. Silmänympärysiholle olen joskus kokeillut jotain naamiolappuja, mutta säännöllisen hoidon ansiosta en ole kokenut tarvetta erillisille naamioille.

18. Käytkö kosmetologilla kasvohoidossa? 

Pakko myöntää, että en käy. Monesti saattaa käydä niin, että kosmetologiksi opiskelun jälkeen kynnys kasvohoitoon menemiseen kasvaa, koska tietää jo itsekin mitä iholle pitäisi tehdä. Teen kyllä usein itse itselleni "kasvohoidon" kotona, jolloin esimerkiksi saunan jälkeen poistan mustapäät, laitan kasvonaamion, hieron hoitotuotteet iholle ja nypin ja värjään kulmat. Teen joskus myös mikroneulausta kotona. Teen tätä rutiinia todella säännöllisesti, joten en ehkä koe olevani perinteisen kasvohoidon tarpeessa. Toisaalta olen miettinyt, että esimerkiksi ultraäänihoito voisi olla kiva taas monen vuoden tauon jälkeen.

19. Menetkö koskaan nukkumaan meikit kasvoilla?

Never! Tästä olen ollut aina tosi tarkka. Joskus nuorempana oon voinut nukkua ripsarinjämät silmissä, mutta koskaan en mene nukkumaan niin, että iholla olisi esimerkiksi meikkivoidetta!

20. Suosikkiseerumisi tällä hetkellä?

Ykköspaikalla komeilee Ya Naturaen luomupellavaöljyä ja hyaluronihappoa sisältävä seerumi.

21. Pahin moka minkä ihonhoidossasi voi mielestäsi tehdä?

Kosmetologin asiakaspalvelutyössä olen kuullut kaikenlaisia ihonhoitotapoja, mutta kai se kamalin on se, että kasvot pestään Rexonalla saunan yhteydessä (2 kertaa viikossa) ja sitten ihmetellään, miksi se punoittaa ja on kuiva ja täynnä syviä mustapäitä.

22. Kärsitkö sellaisesta iho-ongelmasta, joka sinun pitää ottaa huomioon ihonhoitotuotteita valitessasi?

Jep, atopian myötä iho saattaa reagoida milloin mistäkin syystä. En esimerkiksi valitse enää Lumenen tuotteita, sillä niissä on usein jokin ainesosa, josta ihoni ei vaan tykkää.

23. Pidätkö kangasnaamioista?

Kyllä, innostuin kylläkin kangasnaamioista vasta hetki sitten, kun löysin Eyenlipin mahtavat kangasnaamiot.

24. Reagoiko ihosi uusiin tuotteisiin ärsyyntymällä?

En sanoisi, että aina uusiin tuotteisiin se reagoisi ärsyyntymällä, mutta usein ihoni saattaa lehahdella kun aloitan jonkun tuotteen käytön, varsinkin jos siinä on jokin hieman voimakkaampi synteettinen tuoksu.

25. Vaihtuvatko ihonhoitotuotteesi vuodenaikojen mukaan?

Kyllä. Atooppinen ihoni vaatii sen, että syksyllä ja talvella ihoni kaipaa extra huolenpitoa. Se ei aina tarkoita paksumpaa voidetta, vaan esimerkiksi ihonhoitotuotteilla kerrostamista ja enemmän kosteuttavia naamioita. Kesäisin ihoni on usein ruskettunut joko itseruskettavasta tai auringosta ja silloin sen kosteuspitoisuus on parempi, eikä ihottumatkaan kiusaa niin usein.