15 faktaa minusta

07.05.2020

Instagramiini on tullut lyhyessä ajassa uusia, täysin tuntemattomia seuraajia, joten ajattelin kertoa hieman lisää itsestäni. Instassa julkaisin 15 faktaa itsestäni ja tästä julkaisussa avaan vielä lisää, mitä nämä faktat omalla kohdallani tarkoittavat. Itselläni ainakin blogeja/tilejä seuratessa tulee nopeasti sellainen fiilis, että haluan kurkata ketä blogin takana kirjoittelee. Huomaan myös helposti ärsyyntyväni, jos en löydä kuvaa tai esittelytekstiä mistään. Joten here you go!

OLEN AAMUIHMINEN.

 On siis ihan tutkittu juttu, että me ihmiset toimimme eri aikoihin tehokkaimmin ja mulla se on selkeästi aamu. Koen siis olevani aina tehokkaimmillani aamuisin ja huomaan klo 17 jälkeen, että powerit alkaa olla käytetty, eikä ajatus kulje enää niin kirkkaasti. Tykkään kyllä tehdä vuorotyötä, mutta ajattelua vaativat hommat on parhainta suorittaa aamuisin.

TYÖHISTORIANI ON MONIPUOLINEN.

Tutut muistavat minut siitä, että työskentelin useamman vuoden paikallisessa apteekissa. Apteekin lisäksi olen kuitenkin työskennellyt monella muullakin eri alalla kuten esimerkiksi autokoulussa, rahoitusalalla, Hr-assistenttina, promootiotyöntekijänä, kosmetiikan tuote-esittelijänä, sekä kosmetiikkamyyjänä. Tällä hetkellä työskentelen muodin parissa ja olen vaatemyyjänä. 

OLEN LUONTEELTANI YRITTÄJÄHENKINEN. 

Vaikkei mulla olekaan yritystä (vielä), olen aina ollut todella yrittäjähenkinen ja ajatellut monesti työelämästä yrittäjämäisesti. Keksin joka viikko uusia liikeideoita ja huomaan monesti ajattelevani kuin yrittäjä. En tiedä yhtään mistä tämä luonteenpiirre tulee, sillä suvussani ei ole yrittäjiä ollenkaan ja kaveripiirissänikin vain muutama.

RAKASTAN KOKKAAMISTA, MUTTA EN TYKKÄÄ LEIPOA.

 Myönnän, olen omasta mielestäni hyvä kokki ja tykkään ruuanlaitosta älyttömästi, mutta en ole kovinkaan hyvä leipomaan esimerkiksi kakkuja tai pullia. Mieheni ei tykkää hirveästi makeista leivonnaisista, joten en koskaan leivo, koska joutuisin syömään kaiken yksin. Haluaisin kyllä osata loihtia upeita kakkuja, mutta jostain syystä keskittymiskykyni ei siihen riitä. Ihailen kaikkia ystäviäni, jotka leipovat paljon ja toivonkin aina kun menen kyläilemään, että he olisivat tehneet jotain hyvää tarjolle. Pakko mainita, että erityisesti ystäväni Satu tekee aina herkullisia suklaakakkuja ja kinderpiirakoita!

OLEN LUONTEELTANI TARKKA. 

En ole aikaisemmin teini-iässä ollut ollenkaan tarkka, vaan olen aina tehnyt asiat vähän hutiloiden. Jostain syystä minusta on kuitenkin viimeisten muutamien vuosien aikana tullut todella tarkka ja ehkä hieman analyyttinen. Tarkkuuteni näkyy työelämässä siten, että suoritan huolellisesti työtehtäviä, eli en yleensä ole se kaikista nopein porukasta, vaan pohdin erilaisia vaihtoehtoja ja tarkistelen parasta vaihtoehtoa. Olen tarkka myös ulkonäköjutuissa ja se näkyy esimerkiksi siten, että en lähde kauppaan suttuisissa vaatteissa tai tukka takussa. 

EN JUO KAHVIA, VAAN OLEN TEEN SUURKULUTTAJA.

 En ole oikeastaan koskaan ollut kahvinjuoja siitä syystä, että vatsani ei oikein kestä kahvia. Rakastan kuitenkin eri teemakuja ja juonkin useamman kupin teetä päivässä. Lemppariteeni on tällä hetkellä Nordqvistin teetaivaan eri maut. 

INTOHIMONANI ON KYNNET. 

Olen aina ollut todella innostunut kynsitaiteesta ja aloitinkin jo 15-vuotiaana harjoittelemaan rakennekynsien tekoa kotona. Kosmetologin koulutuksen myötä kiinnostuin myös geelilakkauksista ja manikyyreistä ja nykyään ne onneksi kuuluvat arkeeni usein. 

OLEN LUONTEELTANI SOSIAALINEN.

 Olen aina ollut melko puhelias tyyppi, sekä sellainen, joka alkaa juttelemaan tuntemattomille ja esittäytyy ryhmässä ensimmäisenä. Olen aina nauttinut ryhmätöistä ja uusiin ihmisiin tutustumisesta, sekä olen aina halunnut olla siellä, missä tapahtuu jotain. Nyt koronakriisin ja lomautuksen aikana olen kuitenkin nauttinut valtavasti yksin olosta ja huomaan olevani yksin paljon aikaansaavampi . Tietysti välillä liika sosiaalisuus uuvuttaa, eikä välillä jaksa jutella kenellekään. 

USKON, ETTÄ KAIKELLA ON TARKOITUKSENSA.

 Esimerkiksi tänään sain kokea erään ärsyttävän asian, joka ei mennyt niin kuin olisin itse halunnut. Mietin tilanteen jälkeen hetken asiaa uudelleen ja ajattelin, että tälläkin asialla oli varmasti jokin tarkoitus, miksi se meni näin. Hetken kuluttua tajusin, että tällä asialla todella oli tarkoituksensa ja se sattuma ohjasi minua eri polulle elämässäni, koska en itse osannut oikeaa tietä. 

EN TYKKÄÄ TALVESTA.

 Olen 110% kesäihminen. Olen kesällä luova ja energinen, niinkuin varmaan moni muukin. Tykkään myös helteestä ja siitä, että saa kulkea aamusta iltaan kesämekko päällä. Tietysti myös atooppinen ihoni tykkää 110% enemmän kesästä, joten sekin on syy, miksi vihaan lunta ja talvea. Olen siis auringonpalvoja, vaikka tiedän varsin hyvin, että aurinko ei tee hyvää iholle.

TEININÄ HAAVEILIN OLEVANI CARRIE BRADSHAW. 

Aina Sinkkuelämää katsoessani haaveilin, että voisin tienata elantoni samoin kuin Carrie, eli kirjoittamalla artikkeleja lehtiin tai omalle palstalleni. Ihailin aina sitä, kun Carrie "lukittautui" asuntoonsa kirjoittamaan omassa rauhassaan ja levitti kaikki lehtiartikkelinsa ympäri lattioita ja haki niistä inspiraatiota. Toisaalta, tällä hetkellä olen melkein kuin Carrie; vaalea tukka kiharalla, läppäri sylissä ja vihot, sekä kirjat ympäri kämppää tuomassa inspiraatiota. 

MINULLA ON LOPUTON MATKAKUUME. 

Tälläkin hetkellä, jos korona ei olisi iskenyt maailmalle, olisimme todennäköisesti mieheni kanssa jossakin ulkomailla. Kun olin pieni, vanhempani matkustelivat usein ja minäkin olin vauvana mukana muutaman kerran. Ensimmäisen kerran matkustin ilman vanhempiani, kun olin Puolassa työharjoittelussa 16-vuotiaana. Sen jälkeen olemme mieheni kanssa matkustaneet vähintään 1-2 kertaa vuodessa jonnekin lomalle. Meillä on jääkaapissa magneetti jokaiselta reissultamme muistuttamassa yhteisestä harrastuksestamme ja varsinkin nyt korona-aikana niitä magneetteja tulee katseltua usein. Koen, että matkustelu avartaa mieltä ja se on yksi parhaimmista harrastuksista, mihin voi rahansa laittaa. Olen myös joskus todennut ääneen, että rauhoitun kun kuulen matkalaukkujen pyörien kohinaa ympärilläni.

OLEN KASVISSYÖJÄ.

 Osa tuttavistanikaan ei vieläkään tiedä/ole huomannut tätä, vaikka olen ollut ilman lihaa jo kolme vuotta. Ajatus kasvisruuasta alkoi lääkärin kehotuksesta vähentää punaisen lihan syöntiä. Vuosien kuluessa syyt ja tietämys on tietysti lisääntynyt. En ole koskaan oikein tykännyt lihasta tai kanasta, joten tämä päätös oli helppo tehdä. Jos virallisella termillä haluaisi kutsua, olisin Pesco-lakto-ovo-vegetaristi, sillä syön myös kalaa ja kananmunia. Nykypäivänä kasvissyönti ja lihattomat vaihtoehdot ovat onneksi jo niin yleisiä, että kasvissyöntiään ei tarvitse sen kummemmin ottaa puheeksi esimerkiksi ravintolassa.

EN PYSTY ELÄMÄÄN ILMAN PROJEKTEJA.

 Kun esimerkiksi kuulin lomautuksestani koronan takia, tiesin, että minun on suunniteltava itselleni jokin projekti, jotta selviän. Se projekti on siis tässä ja nyt esillä, nimittäin tämä blogi. Muita tyypillisiä projektejani saattaa olla varaston suursiivous, vaatehuoneen uudelleenjärjestely tai koko asunnon kaappien siivous. Kun sain blogini perustettua, aloin kirjoittamaan kirjaa ja suunnittelemaan erilaisia mainoksia ja liikeideoita, eli aina täytyy olla jotain, jota voi työstää ja viedä eteenpäin, vaikkei siitä koskaan tulisikaan mitään. 

TYKKÄÄN TEHDÄ LISTOJA. 

Olen to do-lista ihminen. Sekä kalenteri-ihminen. Se, mitä kalenterissa tai listassa ei lue, sitä ei ole. Tykkään myös kirjoittaa käsin vihkoon muistiinpanoja kaikesta mitä kuulen ja opin päivän aikana, sekä välillä kirjoitan listaan ylös asioiden hyviä ja huonoja puolia tehdäkseni helpommin päätöksiä. Jos lähdemme matkalle, saatan kirjoittaa listan siitä, mitä tarvitsemme mukaan. 

VINKKI! 

Omien vahvuuksien, heikkouksien ja luonteenpiirteiden läpi käyminen on todella avartavaa. Oman persoonan tutkimisella saattaa olla yllättäviäkin hyötyjä. Saatat löytää sen avulla esimerkiksi uuden kiinnostavan uran tai harrastuksen. Jos persoonallisuustyypit ja luonteenpiirteet kiinnostaa enemmän, suosittelen lukemaan Idiootit ympärilläni kirjan, jossa käydään läpi neljää eri persoonallisuustyyppiä.